Ruud Jenneskens wil met spelersgroep GFC’33/SV Lottum grote stappen gaan maken.

Ruud Jenneskens wil met spelersgroep GFC’33/SV Lottum grote stappen gaan maken.

27 augustus 2022 23:00


Artikel in De Limburger 20-08-2022.
Na 9 jaar verruilt trainer Ruud Jenneskens SV Ysselsteyn voor een nieuw avontuur. Het komend seizoen wordt hij coach van combinatieteam GFC’33/SV Lottum. Daar wil hij een nieuw proces ingaan.

Voor de Venraynaar was het na al die jaren ‘Ysselsteyn’ tijd voor iets nieuws. “Vanaf de beslissing om niet met elkaar verder te gaan, ben ik me extern gaan verdiepen.” Hij zocht daarbij naar een club die het beste bij hem paste. “Na om me heen gekeken te hebben, raakte ik in gesprek met GFC’33/Lottum, aankomend seizoen werken zij voor het eerst samen bij de senioren. Die club gaf mij het beste gevoel.”

Grote drive

De combinatievereniging beschikt over meer leden en middelen. Dat geeft de coach meer mogelijkheden in zijn keuzes op het veld. Daarnaast krijgt hij de steun van een volwaardige staf met diverse specialisten. “Maar het allerbelangrijkste: ik zie een ontzettend grote drive bij de spelers. De wil om jezelf verder te ontwikkelen is gigantisch en dat gaf uiteindelijk de doorslag.”

Met die spelersgroep wil de coach grote stappen gaan maken. Een proces waar volgens hem tussen de drie en vijf jaar voor nodig is. “Op den duur bereik je dan een stabiele prestatiemodus”, legt hij uit.

Spelplezier

Voor het eerste jaar heeft de UEFA A-opgeleide oefenmeester dan ook nog geen keiharde sportieve doelstellingen. “We willen ons in de eerste plaats vooral zelf doorontwikkelen en het spelplezier terugkrijgen.” Door de onzekere toekomst van de verenigingen was dat in eerder stadium verminderd bij sommige spelers.

Nieuwe vierde klasse

De resultaten op het veld komen er volgens hem dan uiteindelijk automatisch. Dat zal moeten gebeuren in een voor Jenneskens nieuwe vierde klasse. Al heeft hij bij Ysselsteyn al een deel van de komende tegenstanders getroffen en spreekt hij regelmatig met andere trainers. “We gaan het zien, je bent van veel externe factoren afhankelijk, dus het is van tevoren allemaal moeilijk in te schatten. Voor nu zitten we in een ontwikkelproces en we hebben vertrouwen in het aankomende seizoen.”

Ruud_J.27.08.2022.JPG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!