GFC’33 VR1 gaat strijdend ten onder in de laatste bekerwedstrijd

Luttelseweg 26
5975VW
SEVENUM
tel. 077-4671861

Afgelopen zondag konden we helaas de wedstrijd niet spelen i.v.m. te weinig spelers vanuit onze kant, er waren nog te veel blessures en dames die nog op vakantie waren. Na een hoop geregel van Theo werd de wedstrijd verplaatst naar vrijdagavond om 20:15. Helaas waren er nog steeds een hoop geblesseerde waardoor we de hulp in moesten roepen van wat gastspeelsters, Denize & Didi.

We begonnen de wedstrijd met de instelling dat we gewoon lekker een potje gingen voetballen, want een echte kans tegen de twee klasse hogere spelende Sparta’18 VR1 hadden we niet echt. Bovendien zat er maar 1 reserve op de bank dus het was aanpoten voor GFC.

Zoals verwacht werd het spel vooral gespeeld op onze kant van het veld. Toch bleef de eerste tegengoal redelijk lang uit. Na 15 minuten scoorde Sparta dan toch de 1-0. Helaas viel onze speelster Maike al na korte tijd uit waardoor de wissels op de bank op waren, maar we lieten ons niet kisten. We probeerden zo goed mogelijk onze “mannetjes” te volgen om zo tegendoelpunten te voorkomen. Sparta kwam er toch nog wel een aantal keren goed doorheen waardoor ze nog de 2-0 en de 3-0 maakte in de eerste helft. Tijd voor rust.

Voordat we ons kleedlokaal in konden voor een welverdiend bekertje ranja, liet Didi nog even zien dat het wel lang geleden voor haar was dat ze gevoetbald had. Theo gaf aan dat de sleutel van het lokaal in de waterzak zat, waarop Didi vol met haar hand in het water greep! Maar de sleutel zat natuurlijk gewoon in het zijvakje van de zak, goeie comeback Didi!

Volgens Theo ging het helemaal zo slecht nog niet, we zijn hard aan het werk maar we belonen onszelf er helaas niet voor. Echte grote kansen hadden we dan ook nog niet gehad, maar een goaltje zouden we zeker verdienen.

De tweede helft begon en het spel bleef vrijwel hetzelfde. Het werd steeds zwaarder voor de dames van GFC zonder wissels en de vele pijntjes. Sparta bleef sterk en scoorde in de 60e minuut de 4-0. Jammer genoeg viel hierna Inge uit met kramp in haar been, hierdoor moest geblesseerde Maike toch maar weer het veld op. GFC probeerde het nog zo lang mogelijk dicht te houden achterin. Lieke blokkeerde een goede aanval van Sparta waarna ze ook met een fikse kramp strompelend het veld moest verlaten. Ondanks dat we nog maar met 10 speelsters waren wilde we door. Tot onze verrassing trok een speelster van Sparta spontaan een shirtje van ons aan waardoor we weer met 11 tegen 11 speelde, erg sportief! Met een half voetballend elftal speelde we de wedstrijd uit, Sparta scoorde nog de 5-0 en de 6-0 in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Eindstand: 6-0

Ondanks de nederlaag mogen we trost zijn op hoe hard we gestreden hebben. Daarnaast een grote dank aan de gastspeelsters voor het meespelen! Hopelijk zijn we na een dagje rust weer fit want zondag staat de eerste competitiewedstrijd alweer voor de deur. Deze wordt gespeeld tegen FCV-Venlo VR2 om 10:30 in Grubbenvorst. Tot dan!