GFC’33 VR1 wint eerste bekerwedstrijd tegen V.V. Holthees-Smakt VR1

Loonseweg 5 A
5824AG
HOLTHEES
tel. 0478-636780

Na een korte voorbereiding van 2 weken trainen was het afgelopen dinsdag al tijd voor onze eerste bekerwedstrijd. Zonder hoge verwachtingen vertrokken we om 19:35 richting Holthees.

Eenmaal omgekleed begonnen de dames van GFC’33 rustig aan de warming-up. Volgens trainer Theo iets te rustig, er moest een tandje bij worden gezet. Ach ja een slechte generale belooft een goede uitvoering zullen we maar zeggen.

Tijdens de eerste helft van de wedstrijd liep het redelijk gelijk op aan beide kanten van het veld. GFC’33 begon langzaam in te komen en steeds betere combinaties te maken. Helaas scoorde Holthees vanuit een strak genomen corner de 1-0. Tot onze verrassing floot de scheids na 30 minuten voor een verfrissende drinkpauze vanwege de warmte. Ook na de korte pauze bleven de kansen van beide kanten komen, maar werd er niet meer gescoord. Tijd voor rust.

Tijdens de rust was er wat commotie ontstaan. De mannen van Holthees speelde tegelijkertijd met ons op een ander veld. Helaas viel tijdens hun wedstrijd de helft van de lampen uit en mochten ze daarom van de scheids op ons veld verder spelen. Hierdoor hadden wij de volgende keuzes: stoppen en de 2de helft op een ander moment inhalen of 20 minuten voetballen op een half belicht veld en daarna weer terug naar ons originele veld. Samen met Holthees toch besloten om het te gaan proberen want we wilde zeker niet met deze stand naar huis!

We begonnen met vol goede moed aan 2de helft ondanks dat de bal wat moeilijker te zien was. GFC’33 begon steeds gevaarlijker te worden aan de kant van Holthees. In de 68ste minuut werd ons harde werken beloond en scoorde Inge de 1-1. Dit leidde tot meer tegengas van Holthees waardoor zij niet veel later weer de 2-1 scoorde. GFC’33 moest er weer even een tandje bij zetten. Na een aantal doelpogingen scoorde Kim in de 79e minuut de welverdiende 2-2 door middel van een mooie combinatie met Noa. Het was tijd voor een veldwissel en korte drinkpauze. Met weer nieuwe energie scoorde Stans in de 85e minuut de 2-3! De laatste 5 minuten gingen in, en Holthees wilde er nog alles aan doen om te scoren. GFC’33 was op en moest nog alles bijzetten om een gelijkstand te voorkomen. Eindstand: 2-3

Ondanks de lage verwachtingen hebben we onszelf en de trainer verrast met een spannende eerste wedstrijd. In de kantine werden we nog verrast door een presentje vanuit de trainer van Holthees (zie foto). Dit omdat ze de oefenwedstrijd van vorige week hadden afgezegd.

De volgende bekerwedstrijd spelen we tegen FCV-Venlo VR1 op dinsdag 13 september om 19:30 in Grubbenvorst. Hopelijk zien we jullie dan!