SSA S.V. Lottum - GFC'33 1 wint topper tegen Meterik - GFC'33

SSA S.V. Lottum - GFC'33 1 wint topper tegen Meterik

SSA S.V. Lottum - GFC'33 1 wint topper tegen Meterik

SSA S.V. Lottum - GFC'33 1

2 - 1

Meterik 1

Competitie

4e klasse F

Datum

13 november 2022 14:30

Scheidsrechter

M.L.A. Bloemen

Accommodatie

Sportpark Den Haspel
Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

Vandaag stonden er twee topwedstrijden op het programma in klasse 4F. Merselo - DSV en SSA S.V. Lottum - GFC'33 - Meterik.

Na het minimale verlies vorige week tegen DSV kwam vandaag kampioenskandidaat Meterik op bezoek in Grubbenvorst. Meterik, met 19 doelpunten de meest scorende ploeg in deze klasse, heeft 3 punten meer dan de SSA S.V. Lottum - GFC'33. Meterik verloor vorige week verrassend thuis met 3-5 van  VIOS’38 uit Beugen. 
Er was SSA S.V. Lottum - GFC'33 dus alles aan gelegen om de drie punten in Grubbenvorst te houden. SSA S.V. Lottum - GFC'33 ging vandaag voor de eerste keer in hun nieuwe blauwe tenue met een wit en oranje verticale streep spelen.

Onder een heerlijk zonnetje verrichte Aldere Prins Hans Winter met zijn adjudanten Paul en Leon de aftrap.  

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bloemen uit Blerick was het Meterik dat uit de startblokken schoot. Het was dankzij doelman Wilmer dat Meterik na 60 seconden niet op voorsprong kwam. Wilmer redde twee keer subliem. 
Even hierna kwam Mike Knippenberg in scoringspositie,  helaas werd deze kans niet benut. 
Ook Meterik werd af en toe gevaarlijk maar gescoord werd er niet. 

Na een kwartier stoomde rechtsback Michiel van 't Hek weer eens naar voren en leverde een perfecte voorzet af bij Johan Vullings die de bal naar Jur Scheres kopt. Scheres schiet de bal echter in het zijnet.
Op slag voor rust krijgt SSA S.V. Lottum - GFC'33 een terechte penalty als Mike Knippenberg onreglementair wordt gestopt. Bij deze actie raakte doelman Haenen zodanig geblesseerd dat hij vervangen moest worden. De toegekende strafschop werd feilloos benut door Lukas Vorstermans. 

Meteen na rust had doelman Wilmer het geluk aan zijn zijde toen de bal via een lobje over hem heen tegen de doellat in zijn handen belandde. 
Na een uur spelen kreeg spits Johan Vullings nog een goede kans maar ook hij kreeg de bal niet in het Meterikse doel.
De sterk ingevallen Mert Bos en Jesper Pustjens zorgden voor de 2-0. De assist van Bos werd door Pustjens kansloos achter de Meterik doelman geschoten. Meterik bleef steeds gevaarlijk en kreeg ook enkele kansen, maar door een ongelukkig eigen doelpunt van Pim Kleeven kwam Meterik weer in de wedstrijd en was het nog enkele minuten billen knijpen voor de SSA. 

Door het verlies van koploper DSV bij Merselo is datzelfde Merselo op doelsaldo nu koploper.
Volgende week moet SSA S.V. Lottum - GFC'33 naar het Oostrum van oud-GFC’33 trainer René Peters.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!