5976NS
KRONENBERG
tel. 077-4672723

Vandaag stond de return tegen sv Kronenberg op het programma.
Bij winst  in Kronenberg zou SSA S.V. Lottum - GFC’33 1 de zesde plek van Kronenberg overnemen.

Op een hobbelig veld ging het in het begin van de wedstrijd gelijk op. Na 11 minuten bij een duel om de bal in het strafschopgebied van doelman Davy Wilmer klonk plotseling een fluitsignaal van scheidsrechter Janssen. Niemand wist waarom er werd gefloten totdat de tot dan toe goed fluitende scheidsrechter Janssen met zijn rechter arm naar de penaltystip wees. Dit cadeautje liet Pim Wijnhoven niet onbenut. Doelman Wilmer was kansloos op de kogel in de kruising.

SSA S.V. Lottum - GFC’33 was tot dan toe nog niet gevaarlijk geweest. Hierna kregen de blauwhemden langzamerhand een veldoverwicht. Een kopbal van spits Johan Vullings belandde in de handen van doelman Roy Oomen. Na een half uur kreeg aanvoerder Lukas Vostermans een hele grote kans op de gelijkmaker na een mooie assist van zijn maatje spits Vullings. Zijn schot ging echter voorlangs. Het benutten van kansen blijft voor SSA S.V. Lottum - GFC’33 een dingetje.

Direct hierna kreeg Vullings weer een kopkans na een heerlijke voorzet van Michiel van ‘t Hek. Maar ook deze bal ging over het doel. Vijf minuten voor de thee kreeg ook aanvaller Willem Breukers een niet te missen kans. In plaats van de bal direct achter doelman Oomen te schieten volgde er eerst een aanname en belandde de bal vervolgens in de armen van de doelman.

In de rust wisselde trainer Jenneskens Johan Vullings en Jur Scheres voor Willem van Veen en Pim Benders. Centrale verdediger Pim Kleeven schoof hierdoor enkele plaatsen naar voren naar de spits. Een minuut na rust stond het plotseling 2-0 na slecht uitverdedigen. Maar ook na deze 2-0 achterstand bleven de betere kansen voor SSA S.V. Lottum - GFC’33. Een schot van Mert Bos en een kopbal van Wouter Peeters misten echter net de juiste richting. Enkele minuten voor tijd was het dan toch raak door een kopbal van Pim Kleeven. Deze treffer kwam echter te laat, Kronenberg liet, met sterkhouder Oomen in het doel, geen tweede treffer meer toe.

SSA S.V. Lottum - GFC’33 heeft deze nederlaag grotendeels aan zichzelf te wijten, en dan gaat het niet alleen maar over het missen van de grote kansen. Zondag 12 maart komt SVEB op bezoek in Lottum. SVEB, nummer laatst met 5 punten, is de laatste wedstrijden punten aan het halen en zal ook in Lottum een goed resultaat willen neerzetten.