Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

Op deze vroege zondagochtend scheen het zonnetje volop op de velden van GFC en stond Koningslust, een team dat wel nog kans had op het kampioenschap, klaar om een belangrijke wedstrijd te spelen. Voor de dames van GFC was de druk er een beetje vanaf omdat we ons kampioenschap al de vorige wedstrijd tegen Hegelsom helaas hadden verspeeld. Maar dit mocht de pret niet drukken. Voor dat we ons mochten omkleden kregen we eerst een serieuze teambespreking over hoe we het spel vandaag zouden aanpakken. De boodschap van Theo was duidelijk, zoveel mogelijk op onze eigen helft voetballen en laat de tegenstander maar opkomen.

In de felle zon stonden we klaar op het hoofdveld in Grubbenvorst. Dit keer won Kaiya gelukkig de toss zodat we de eerste helft met het zonnetje in de rug konden voetballen. De start van de eerste helft ging niet slecht. We moesten even onze posities vinden aangezien we in een 4-4-2 opstelling stonden. Echter, toen we onze plek en mannetjes eenmaal gevonden hadden liep het spel redelijk soepel. De dames van GFC waren kort aan het dekken en creëerden ook voorin een paar goede combinaties en passte diepe ballen naar voren. Koningslust kreeg niet te veel ruimte van ons en hadden op een aantal sprintjes na nog geen hele grote kansen gehad. Na ongeveer 15 minuten in de wedstrijd schoot Jip na een goeie diepte pass naar voren en nam ze de bal mee tot aan de achterlijn bij Koningslust. Ze wilde een goede voorzet geven, maar deze belandde bij Koningslust toevallig in de korte hoek! 1-0 voor GFC! Nu dat we met 1-0 voor stonden was het vooral de bedoeling om het achterin zo lang mogelijk dicht te houden en dus ons verdedigend op te stellen. Koningslust raakte hierdoor wat gefrustreerd want het wilde bij hen nog niet lukken. Daar in tegen voetbalde wij gewoon ons eigen spel door en kreeg Jip nog een keer een erg mooie kans na een voorzet van Lynn, helaas op de keeper. Met 1-0 gingen we de rust in.

De dames van GFC waren blij met de stand van zaken en hoopte en het zo nog even vol te kunnen houden. Hegelsom was ook blij met een eventuele winst van GFC i.v.m. het kampioenschap en stonden vandaag dus langs de kant te kijken. Desondanks moeten de dames van GFC nog een hele tweede helft en deze beloofde nog pittig te worden.

De rust had de dames van GFC niet per se goed gedaan, we waren minder fel en gaven Koningslust te veel ruimte. Hierdoor kon Koningslust steeds meer voetballen en creëerde ze diverse aanvallen. Maar de dames van GFC streden door en wilde alles op alles zetten om een eventuele winst binnen te slepen. Op een aantal corners na kwam GFC niet meer echt veel op de helft van Koningslust en lieten we ze vooral opbouwen. We probeerden de ballen te onderscheppen en het schot er uit te halen. Na een succesvolle verdedigingsactie moest Kaiya even van voetbalschoen wisselen omdat ze de zool van haar reservepaar kapot schoot. Deze schoenwissel mocht helaas niet baten want Koningslust scoorde in de 80ste minuut de wel verwachte 1-1. De meerderheid van de dames van GFC waren moe en hadden weinig puf meer om te rennen. Koningslust had echter wel nog genoeg energie en liepen ons er in de laatste minuten van de wedstrijd uit, hierdoor scoorde ze in de 86ste minuut nog de 1-2. Eindstand: 1-2

De dames van GFC hebben gestreden en alles gegeven tot aan het bittere eind. Ondanks dat we verloren hebben zijn we niet ontevreden en komen we tot de conclusie dat er gewoon niet meer in zat vandaag. GFC’33 VR1 heeft nog 2 wedstrijden op het programma staan, voor vele in het team ook echt de laatste wedstrijden i.v.m. de keuze om volgend seizoen te stoppen. Aanstaande dinsdagavond hebben we om 20:00 een inhaalwedstrijd gepland staan tegen ZSV VR3 in Grubbenvorst. En daarna zullen we zondags de laatste wedstrijd van dit seizoen spelen te Kessel. Hopelijk zien we jullie dinsdag of zondags nog een keer langs de kant, tot dan!