Hagelkruisweg 50
5963AS
HEGELSOM
tel. 077-3983895

Na op zaterdagavond met vele van het team te hebben genoten van John Tana in ’t Stammineke gingen we vanochtend in Hegelsom nog even gezellig door met de liedjes van John tijdens het omkleden. Ondanks de gezelligheid hadden we vandaag wel een belangrijke en spannende wedstrijd voor de boeg. Mochten we deze wedstrijd namelijk niet winnen dan is onze kans op het eventuele kampioenschap verkeken. Trainer Theo was vandaag niet van de partij en genoot lekker van een weekendje Brussel, Xander Boers nam het stokje voor deze wedstrijd even over.

In het warme zonnetje stonden we met spanning klaar voor het fluitsignaal. De dames van GFC begonnen redelijk stabiel aan de wedstrijd. Iedereen had een duidelijke man en we communiceerde goed. We kregen wat ruimte van Hegelsom en konden daardoor makkelijk vooruit voetballen. GFC zetten een aantal mooie aanvallen op, maar de kansen wilde er helaas nog niet in. Hegelsom was nog niet heel gevaarlijk aan de kant van GFC geweest, maar benutte 1 goede kans en wisten zo de 1-0 te maken. Ondanks de tegengoal lieten de dames van GFC het er niet bij zitten, we hadden zelf genoeg kansen gehad en hij zou er zeker wel een keer in moeten gaan. Richting het einde van de 2de helft kregen we nog een kans via een vrije trap net buiten de 16, jammer genoeg op de lat. De wedstrijd bleef zo nog even op en neer gaan en met 1-0 gingen we de rust in.

De dames van GFC waren niet geheel ontevreden over het spel tot nu toe. We moesten wel zsm nog scoren om het recht te trekken want dit verliezen was geen optie. Ook Xander was het hier mee eens en gaf ons de opdracht om de kansen af te maken.

Met deze gedachten liepen we het veld weer op voor de 2de helft. Misschien was het gisteravond toch iets te gezellig geweest want GFC was niet meer zo stabiel als in de 1ste helft. Veel aannames en passjes gingen verkeerd en we gaven Hegelsom steeds meer ruimte om te voetballen. Hierop werden we dan ook meteen afgestraft door Hegelsom, 2-0. De dames van GFC kwamen niet meer helemaal terug in het spel, de alcohol was misschien toch een beetje naar onze benen gezakt. Jip had daarentegen nog veel sprint vermogen en schoot nog een aantal goede ballen op doel, maar ook deze gingen er niet in. Aan het einde van de 2de helft waren we moe en was de focus ver te zoeken. Hierdoor scoorde Hegelsom ook nog de 3-0. Eindstand: 3-0.

Helaas hebben we de kansen in de eerste helft niet goed benut en moeten we nu afscheid nemen van onze droom als kampioen. Ondanks de flinke tegenvaller gaan we volgende week gewoon weer lekker een potje voetballen tegen ZSV VR3 om 10:30 in Grubbenvorst. Bedankt voor alle support langs de kant vandaag en hopelijk tot volgende week!