Roode Eggeweg 6 B
5995PH
KESSEL LB
tel. 077-4621833

Deze zondagochtend waren de dames van GFC blij dat we wat later moesten spelen dan normaal (12:00) i.v.m. Baas van Horst aan de Maas waar meerdere dames zaterdags aan hadden deelgenomen. Bij het verzamelen voor de poorten van GFC was het duidelijk dat er verschillende nog niet fit waren. Kim en Sjiel hadden voor de zekerheid andere chauffeurs geregeld om naar Kessel te rijden want het alcoholpercentage was niet nog helemaal gezakt. Eenmaal aangekomen in Kessel startten de dames langzaam op en deden we een wat rustigere warming-up dan normaal, zonder muziek en zonder afwerken op goal want hier was na het getreuzel van ons geen tijd meer voor.

De eerste helft ging van start en GFC was zeker niet op haar best. Er was veel onnodig balverlies en weinig controle. We waren telkens overal een stapje te laat en de felheid was ook nergens te bekennen. Het was duidelijk dat vele van het team de dag van tevoren wat leuks hadden gedaan, want echt soepel verliep het niet. Kessel was daarentegen fit en hadden de snelheid er goed in zitten. Hierdoor kregen ze te veel ruimte en creëerde ze een aantal goede aanvallen. In de 31ste minuut was het dan ook raak en scoorde Kessel de 1-0. GFC baalde want we konden en moesten beter. Helaas heeft GFC, op een aantal counters na, weinig kansen gecreëerd en floot de scheids met 1-0 af voor de rust.

Trainer Theo was teleurgesteld in ons en vroeg zich af of we nog wel wat voor elkaar over hadden om voor vele de allerlaatste wedstrijd positief af te sluiten. Dit kwam bij sommige dames hard binnen en gaf ons nieuwe motivatie voor de 2de helft.

Theo’s korte speech bleek geholpen te hebben want de dames van GFC begonnen veel sterker aan de 2de helft. Voorin werden er goeie aanvallen opgezet en we zaten feller op de tegenstander. Kaiya schoof tijdens een aanval vanuit achterin door na voren en schoot de bal middels een afstandsschot over de keeper van Kessel heen 1-1. Eindelijk dit moesten we volhouden! GFC bleef sterk en probeerde de gevaarlijke counters van Kessel eruit te halen. Hierdoor waren er ook verschillende goede verdedigingsacties te zien. Kessel werd soms een beetje lomp, maar de scheids was niet echt iemand om tegen in te gaan. Ondanks dat kreeg Kim via een voorzet een goede kopbal en werd het 1-2. De energie zat er weer in bij GFC en we nog meer goalen maken. Jip die rende na een goede aanval goed door op de keepster van Kessel en dit was maar goed ook want de keepster liet per ongeluk de bal los waardoor Jip de 1-3 kon maken! Maar Kessel gaf de moed niet op en ging vol door om het spel nog om te keren. Kessel kreeg richting het einde van de 2de helft weer wat veel ruimte want de dames van GFC werden wat moe. Hierdoor kreeg Kessel ook nog een aantal corners en vrije trappen mee die zeker gevaarlijk waren. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd scoorde Kessel nog de 2-3. Nu werd het nog spannend want GFC wilde absoluut geen gelijkspel of verlies. Maar GFC’33 bleef sterk staan en hebben tot de laatste minuut gestreden om deze overwinning binnen te halen. Eindstand: 2-3

Ondanks dat de eindstand 2-3 was gunde de scheidsrechter ons schijnbaar een doelpuntje meer want in de officiële app staat er een mooie 2-4 genoteerd, ons hoor je niet klagen! Voor vele dames in het team zit het er dan toch echt op… dit was de allerlaatste wedstrijd in hun voetbalcarrière. Graag wil ik alle dames die stoppen bedanken voor hun inzet en voor de geweldige momenten die we hebben gedeeld op en naast het veld. We sluiten gezamenlijk nog af tijdens het mixtoernooi en bbq bij GFC op 10 juni! Daarnaast wil ik ook nog alle supporters die dit jaar langs de kant ons hebben aangemoedigd bedanken en hopelijk tot volgend seizoen!