De Koningstraat 26
5984NJ
KONINGSLUST
tel. 077-4652085

Vandaag was het dan zover, Koningslust VR1 stond voor ons klaar om de strijd mee aan te gaan. Want een strijd zal het zeker worden deze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Qua punten in de stand staan we namelijk erg dichtbij elkaar en zijn we zeker aan elkaar gewaagd. We konden dit keer iets langer uitslapen want we hoefden pas om 11:30 te verzamelen bij GFC voor een exceptionele bespreking. Trainer Theo was erg duidelijk, het kon zomaar eens heel spannend worden vandaag. Bovendien werden ingooi tactieken en posities nog eens goed doorgenomen voordat we vertrokken.

Ook vandaag was het erg koud op de voetbalvelden van Koningslust. Lynn wist zichzelf goed in te pakken met een opmerkelijke blauwe legging die teamgenoten ook wel “het smurfenpak” noemden. Maar Lynn had tenminste wel warme benen in tegenstelling tot de rest van het team. Bibberend en zenuwachtig stonden we om 13:00 klaar voor de aftrap. De eerste paar minuten van de wedstrijd was het nog wat zoeken. Er werd weinig gepraat waardoor er een aantal miscommunicaties ontstonden. In de 10e minuut scoorde Koningslust dan ook na een mooie combinatie de 1-0. Dit mocht niet nog een keer gebeuren. GFC begon feller en korter op de man te voetballen want we mochten ze niet meer laten schieten. Voorin braken we een paar keer goed uit waardoor er ook kansen voor ons ontstonden. Lynn had tot tweemaal toe een prachtige kop kans, maar helaas zat de keepster van Koningslust er goed bij. Koningslust wist in de 30e minuut de verdediging van GFC uit te kappen en schoot de bal vanaf een afstand helemaal bovenin de linkse kruising, 2-0. Deze bal had geen enkele keeper kunnen hebben. GFC gaf niet op, we probeerden veel maar het mocht helaas nog niet lukken deze eerste helft. We gingen dan ook de rust in met een achterstand van 2-0.

We waren moe maar zeker nog niet uitgespeeld. Trainer Theo gaf aan dat alles nog mogelijk was en dat we door moesten blijven zetten. Na het bekertje ranja liepen we dan ook weer bibberend naar het veld.

We moesten nog even opwarmen in de 2de helft want Koningslust was in de eerste 5 minuten erg gevaarlijk. Toen de dames van GFC weer warm waren bleef het spel op en neer gaan. Een speelster van Koningslust kreeg tijdens een aanval van GFC hard een bal in haar gezicht waardoor ze met een bloedneus op de grond zat. Dit duurde erg lang, de trainer van Koningslust ging dan ook nog even wat tissues halen in de kantine. Trainer Theo liet wel even blijken dat hij het hier niet mee eens was. Na enige tijd gewacht te hebben tot dat de speelster eindelijk van het veld afliep konden we verder. Er werden steeds meer overtredingen gemaakt, van hands tot duwen, de scheids floot echter erg weinig en leek niet bepaald een eigen mening te hebben. Maar we lieten ons niet gek maken, Sjiel schoot vanuit achterin na het winnen van een duel een perfecte lange bal naar voren die Kim in de spits opving en af kon maken, 2-1! Het kon nog! Er stonden nog 20 minuten op de klok en hopelijk ook nog wat extra tijd. Er ging een knop om bij GFC want we wilden beslist niet verliezen. We gaven alles om nog de gelijkmaker te maken. Het werd erg spannend. We bleven aanvallen, maar maakten ook door de druk veel slordige foutjes. Kim kreeg na een goede combinatie nog een prachtige kans, de helft van het team stond al te juichen, maar helaas vol op de paal. Na maar een blessuretijd van 4 minuten zat de wedstrijd erop. Eindstand: 2-1.

Het zat er helaas niet in vandaag, de dames van GFC hebben hard gestreden, maar nemen helaas 0 punten mee naar huis. Toch mocht dit de pret niet drukken want na de wedstrijd zijn we nog even naar het stammi gegaan om het einde van deze eerste seizoenshelft te vieren.

Onze eerstvolgende wedstrijd spelen we weer op 29 januari tegen SJVV VR3 om 10:00 te Deurne.