Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

Op deze ijskoude zondagochtend speelde de dames van GFC, dit keer wel in het nieuwe blauw, tegen VV Kessel VR1. Vanwege een aantal afmeldingen en wat zieken in de ploeg hebben we voor deze wedstrijd weer de hulp van onze oud-speelster Didi ingeroepen. Tijdens de warming-up bleek het wel dat er veel speelsters niet helemaal fit waren want volgens trainer Theo was de concentratie en beweging ver te zoeken.

Na het traditionele handjes geven begonnen we aan de eerste helft. De dames van GFC startten sterk en zetten veel druk voorin. We werden al snel beloond, want in de 6e minuut scoorde Nina, vanuit een mooie combinatie, vanaf de 16 de 1-0! Een doelpunt helemaal volgens het boekje. Hierna kakte het in aan de kant van GFC. Kessel kreeg steeds meer ruimte en kwam vaak met veel snelheid eruit. Helaas scoorde daardoor Kessel al snel de 1-1. GFC moest er een tandje bij zetten. Het spel bleef veel op en neer gaan. In de 30e minuut scoorde Stans na een goed samenspel met Jip gelukkig de 2-1. In de laatste minuten van de eerste helft begonnen de dames van GFC eindelijk wat meer voetbal te laten zien. Toch gingen we met 2-1 de rust in. Ruststand: 2-1.

In de rust konden we lekker opwarmen met een zoet kopje thee. Trainer Theo sprak ons toe met de feiten dat we te veel onnodig balverlies hadden en te snel vooruit wilden. We moesten dus nog flink aan de bak in de 2de helft.

Dit hadden we goed tussen onze oren geknoopt want Kim scoorde als snel in de 49ste minuut de 3-1. Kessel leek wat moeizamer op gang te komen, maar ze bleven gevaarlijk, met namen in de counters. Ook gaven we nog een aantal corners aan Kessel weg waardoor we bijna een tegendoelpunt kregen. Echter zat onze verdedigster Sandra er vandaag goed bij en bleef ze kort op de man waardoor ze een aantal goede reddingen had. In de 55ste minuut kwam Kim weer mooi vrij vanuit de spitspositie en scoorde ze de 4-1! De dames van GFC bleven doorzetten, Jip zetten ook nog enkele mooie aanvallen op, maar we beloonde onszelf helaas niet. In de laatste 15 minuten van de wedstrijd kregen we het zwaar en werden we onnauwkeuriger. Kessel gaf niet op en kwam na onnodig balverlies vanuit GFC door de verdediging heen en scoorde zo nog de 4-2. Hier bleef het gelukkig bij, eindstand 4-2!

De dames van GFC hebben wel betere wedstrijden gespeeld, maar zijn opgelucht dat we toch weer 3 punten binnen hebben. Volgende week hopen we wat fitter te zijn want dan spelen we om 13:00 uit onze laatste wedstrijd voor de winterstop tegen het gevaarlijke Koningslust VR1.