Nacompetitie ondanks nederlaag voor GFC'33

S.V. Oostrum 1

4e klasse G

26 mei 2019 14:30

Onbekend

Het eerste elftal van GFC'33 verloor de laatste competitiewedstrijd tegen Oostrum met 3-1. Door het gelijke spel van Arcen werd toch de nacompetitie gehaald. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen 3e klasser Constantia uit het Brabantse Wanroij.

GFC'33 wist voorafgaand aan de wedstrijd tegen Oostrum dat er maar één scenario was dat geen nacompetitie zou opleveren. Alleen een grote nederlaag tegen Oostrum en een zeer ruime overwinning van Arcen kon nog roet in het eten gooien. De ploeg leek daar geen rekening mee te houden. Veel spelers hadden de zon zien opkomen en dus weinig bed gezien. Voeg daarbij de vele blessures en je krijgt een team dat nauwelijks vooruit te branden is. Voor Oostrum stond er niets meer op het spel, maar ze waren niet van plan om GFC'33 de punten cadeau te geven. Binnen een half uur keken de Grubbenvorstenaren al tegen een 0-2 achterstand aan. Vlak voor rust wist Willem Breukers de score iets dragelijker te maken door met een prachtig schot de 1-2 aan te tekenen. In de rust probeerde een op zijn zachtst gezegd ontevreden trainer René Peters het team wakker te schudden. Inmiddels kwam uit Bergen echter nog geen verontrustend nieuws. Arcen stond zelfs met 1-0 achter, dus een monsterscore leek daar niet in de maak. GFC'33 ging in de tweede helft wat beter spelen. Oostrum leunde achterover en gokte op een snelle counter met spits Chris Wildschut, zeker toen de ploeg na twee keer geel met 10 man kwam te staan. GFC'33 kon echter nauwelijks echte kansen creëren. Zo bleef het lang 1-2, totdat Chris Wilschut een van zijn vele kansen wél benutte en 1-3 scoorde. Het was te danken aan keeper Davy Wilmer dat het daarbij bleef. Een verdiende nederlaag voor een lamlendig en ongeïnspireerd GFC'33. Dat zal volgende week in Wanroij anders moeten wil GFC'33 een rol van betekenis spelen. Want de nacompetitie werd dus toch gehaald. Arcen speelde gelijk tegen Montagnards. De nederlaag betekende wel dat de Grubbenvorstenaren naar de derde plaats zakten en dus géén twee thuiswedstrijden heeft. Werk aan de winkel deze week voor de trainers.