GFC'33 3 (zon)

Groep 4 101

6 september 2020 12:00

Onbekend

Zondag 6 september was het weer zo ver, de vedettes van ’t derd mochten weer de wei in. Op een zonnige zondag mochte we, op een voor ons zéér ongebruikelijke tijdstip, namelijk 12:00, aantreden voor onze volgende bekermatch tegen 't Ven 8. Hierdoor had de trainer een ongekend fit elftal tot zijn beschikking. Wel ontbraken onze Rans, Lei, Petat Linders, Mauro en Romano in de wedstrijdselectie.

Aan het begin van de wedstrijd zagen de kansen voor ons er lichtelijk nadelig uit. We speelden niet op eigen bodem, de tegenstander deed een poging ons te vergiftigen met legionella, de bank was maar half gevuld en tot overmaat van ramp werd Kevin Peijs aangewezen als vlaggert bij aanvang van de wedstrijd. Oftewel, de scheids had nog niet eens afgefloten of ’t Ven stond al bijna met 1-0 voor, maar niets was minder waar….

Het begin van de wedstrijd had een ontketend 't Ven, gesteund door een aardig aantal toeschouwers, een licht overwicht op het veld. Wel met een klein beetje hulp van onze vlagger, de heer Peijs, die de F16's de verkeerde kant heen stuurde, tot ongenoege van onze trainer. Tegen de verhouding in kwamen we op een 0-1 voorsprong doordat onze 'speedie Gonzales' Frens een rappe counter succesvol afrondde. 5 minuten na de 0-1 stond de 0-2 al op het scorebord voor de heren uit Grubbenvorst doordat Roel een goede steekpass van Frens succesvol afrondde. Na de treffers begon GFC beter te voetballen en werden een paar gevaarlijke kansen gecreëerd. Desondanke maakte 't Ven nog voor de rust de aansluitingstreffer.

In de rust volgde er een donderspeech van jewelste voor onze Bas v/d Bercken. Hij kreeg van de trainer maximaal 30 minuten de tijd om te prikken, doordat hij niet present was op de training. Otto voerde drie tactische wissels uit en de rust was ten einde.

Vol goede moed werd er begonnen aan de tweede helft, het duurde niet lang voordat een verdediger van ’t Ven besloot dat de 1-2 op het scorebord redelijk mager was en de bal met grote klasse onkunde in de goal te werken, 1-3. De geruchten gaan dat Len deze op zijn naam heeft gekregen na een heftig overleg van de trainers. Het spel van 'die witten' in de tweede helft was om snel te vergeten, al stelde FCV daar weinig tegenover met hun 'lange halen gauw thuis'-voetbal daar weinig tegenover. Als een duveltje uit een doosje was daar vervolgens ineens Bas 'Cristiano' v/d Bercken die de woorden van de rust niet licht had opgevat en na een puike voorzet van Paul op fabelachtige wijze de 1-4 tegen de touwen schoot. Alsof dat nog niet genoeg was besloot Juul er 1-5 van te maken en vervolgens maakten Funs en Kevin nog de 1-6 en 1-7. Hiermee werd Kevins matige optreden als vlagger enigszins vergeten. Helaas besloot ’t Ven dat het één minuut voor tijd nog nodig was er 2-7 van te maken als eindstand.

Volgende week steken we de maas over voor de laatste bekerwedstrijd tegen IVO 8.

De glorieuze titel 'greek van de week' gaat deze week naar Bas Wijnen, die het niet altijd eens was met de beslissingen van een prima fluitende referee.