GFC'33 VR1 (zon)

6e klasse 4

27 september 2020 11:30

Onbekend

De wedstrijd tegen Oostrum zou bij voorbaat al anders worden dan anders. De trainer van GFC`33 dames, Theo Verheijen, is op vakantie. Vanuit zijn vakantiebestemming heeft hij de hele wedstrijd zijn telefoon in de hand gehad. Niet omdat hij de vakantie niet leuk vindt, maar omdat er nogal veel doelpunten zijn gevallen.

Het begon in de 4e minuut. Yvette kreeg veel ruimte op het veld en scoorde de 0-1. GFC beleefde een sterk begin en zo viel in de 12e minuut de 0-2. Wederom gescoord door Yvette. De 17e minuut was het de beurt aan Nina. Mede door goed samenspel kwam GFC op een 0-3 voorsprong. De aftrap was nog maar net genomen of de bal kon weer uit het net gevist worden, Inge scoorde de 0-4. Ondanks dat GFC goed speelde kwam er in de 20e minuut een goal tegen, 1-4. Niet getreurd want 5 minuten later had Noa de goal aan de andere kant van het veld weer gevonden, 1-5. Oostrum had niet veel in te brengen.

Met een 1-5 voorsprong voor GFC, werd het rust in Oostrum.

Na de rust was GFC meteen weer de sterkere ploeg. Dat bleek wel in de 55e minuut toen Noa uithaalde en de 1-6 scoorde. Helaas werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel.

Door de juiste coaching en tips van Mat Steegh, in de rust en tijdens de wedstrijd, kon er eigenlijk niets meer mis gaan voor de dames van GFC. In de 67e minuut was Stans aan de beurt. Met haar linker voet scoorde ze de 1-6. In de 81e minuut kreeg Oostrum een vrije trap tegen. Kaiya mocht uiteraard deze vrije trap nemen, en ja hoor, niet zonder resultaat: 1-7 voor GFC. De bal rolde weer en meteen wist Stans een minuut later de stand te brengen op 1-8. Dat smaakte naar nog meer, want weer een minuut later scoorde Stans alweer de 9e goal voor GFC.

Ondanks dat Oostrum het laatste deel van de wedstrijd meer ging verdedigen wisten de speelsters van GFC het doel te vinden.

Met veel vertrouwen gaat GFC`33 VR1 naar de volgende wedstrijd.

Volgende week zondag, 4 oktober, thuis tegen SV United VR1. Aanvang wedstrijd 10:30 uur.