Van Lyndenstraat 31
5863BJ
BLITTERSWIJCK
tel. 0478-532276

Eindelijk mochten we weer; lekker op de zondag een wedstrijd voetballen. Langs de maasdorpen op naar Blitterswijck. De eerste bekerwedstrijd van het seizoen. En met resultaat!

Na een goede warming-up mochten we ons dan eindelijk gaan opstellen op het veld. De ene met nog meer zenuwen dan de andere. Na een paar minuten viel het eerste doelpunt. 1-0 voor Blitterswijck. Dat betekende dat GFC een tandje bij moest zetten. Met wat aanwijzingen van onze trainer Theo en onze grensrechter Wiel, viel het tweede doelpunt van de wedstrijd. 1-1 gescoord door Inge. GFC kwam wat beter in de wedstrijd. De bal was vooral te vinden op de helft van de tegenstander. Na een voorzet rolde de bal binnen de 16. Nina ging 100% voor de bal, net zoals de keepster van Blitterswijck. Helaas voor Nina kwam de keepster een paar seconden te laat waardoor Nina met een salto op de grond belandde. Penalty voor GFC. Aan Kaiya de eer om de penalty te nemen. Haar hartslag was bijna hoorbaar, maar Kaiya wist de spanning te onderdrukken en scoorde mooi rechtsonder in de hoek, 1-2 voor GFC.

Met deze 1-2 voorsprong werd het rust in Blitterswijck. In Grubbenvorst daarentegen zal het niet rustig zijn geweest. Daar werd namelijk het welbekende Top-D toernooi gespeeld. Wellicht dat we daarom weinig support hadden langs de lijn.

Na de rust wist GFC de overhand in het spel te houden. Al snel viel de 1-3, wederom gescoord door Inge. Nadat Nina de bal weer overhandigd kreeg schoot ze vol tegen de lat. De bal kwam weer terug en hop op de kop 1-4 voor GFC. Dat smaakt naar meer. Conditioneel werd het zwaarder. GFC bleek hier iets beter mee om te kunnen gaan, want daar werd de 1-5 gescoord door Inge. Nog geen 5 minuten later wist Inge weer de goal te vinden. Dat betekent een mooie hattrick voor Inge!

Eindstand: 1-6 voor de dames van GFC.

Aankomende vrijdag 17 september om 20.00 uur staat alweer de volgende wedstrijd op het programma; GFC’33 VR1 vs ST SVEB/Sporting S.T. VR1