5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

Vanmorgen moesten de dames van GFC’33 om 09.30 uur aanwezig zijn op het voetbalveld. Een paar hadden het er zwaar mee. Er heerste dan ook een grote stilte in het kleedlokaal. Geen muziek, maar even bijkomen en opstarten. Terwijl Theo lekker van het zonnetje zat te genieten, kwamen de dames een keer het veld op voor de warming-up. Gelukkig kwam Baarlo nog later het veld op, waardoor de schade beperkt bleef.

Met de warming-up stond de muziek inmiddels aan. Na de warming-up een korte bespreking en terug de graasmat op. Voordat de wedstrijd begon hadden we met z’n allen een minuut stilte ter nagedachtenis aan Harry Huijs (Kaderlid van Baarlo).

De wedstrijd begon en het ging goed tegen elkaar op. GFC kreeg de grootste kansen, ze werden echter nog niet benut. Baarlo was zeker aanwezig, maar wisten nog niet tot een serieuze doelpoging te komen. Zo kreeg Lynn op een gegeven moment de bal voor de voeten, maar schoot helaas in de grond in plaats van tegen de bal. Helaas, maar de bedoeling was goed. Volgende keer beter. Sandra was ook aanwezig en dat merkte de tegenstander ook! De timing was niet bij iedere sliding goed getimed, maar alles liep gelukkig met een sisser af. De tegenstander heeft het niet gemakkelijk gehad.

Helaas wist GFC niet te scoren in de 1e helft en zo stond er nog altijd 0-0 op het scorebord. Tijd voor een beker ranja.

Wanneer Theo begint te praten in de rust, zitten we altijd met gespitste oren te luisteren. Wat zal hij er nu van vinden? Zijn antwoord: “Het gaat op en neer.” En: “Het gaat niet goed, maaaaar ook niet slecht.” Een paar tips, een bekertje ranja en weer terug de graasmat op. Het weer was wisselvallig. Er kwam wat meer wind, hier een daar een druppel, maar ‘ut zunke’ liet zich ook zien.

De tweede helft begon. Baarlo begon iets sterker aan de tweede helft dan GFC, maar GFC wist het op te lossen. In de 58e werd het spel even stilgelegd, waarna er een minuut lang geapplaudisseerd werd voor Harry Huijs (Kaderlid van Baarlo). Hij is namelijk op een veel te jonge, 58 jarige leeftijd, overleden. Mooi gebaar van beide ploegen. Terug de wedstrijd in. Baarlo was iets sterker, en hun snelle voorhoede wist Baarlo op een 0-1 voorsprong te zetten. Niet veel later kreeg Baarlo een penalty. Monique zat er goed bij, en had de bal bijna te pakken, maar helaas kwam GFC op een 0-2 achterstand. GFC moest even schakelen, maar wist bij het doel van Baarlo te komen. Daar aangekomen, kregen ook wij een penalty. Kaiya wist de bal net in het linker hoekje te schieten. 1-2 op het scorebord. De laatste 10 minuten was GFC veel druk aan het zetten. We waren dan ook veel bij het doel van Baarlo te vinden. Inge en Stans kregen nog een mooie kans, maar deze werd helaas niet benut. GFC was zeker nog aanwezig en maakte het Baarlo de laatste minuten nog zwaar. Helaas vanuit een counter, scoorde Baarlo nog de 1-3 in de kruising. Dit was dan ook de eindstand.

GFC heeft nu 2 weken rust en gaat zich opmaken voor alweer de laatste fase van het seizoen. Met nog maar 4 wedstrijden te spelen, waaronder 2 tegen Kessel, kunnen we zeker nog wat punten behalen.

Zondag 1 mei om 12.00 uur trappen we af in Kessel. Vv Kessel VR1 vs GFC’33 VR1. Tot dan!