TURBULENTE NEDERLAAG IN ROGGEL VOOR DE DAMES VAN GFC’33

Berkenlaan 10
6088AM
ROGGEL
tel. 0475-493039

Eindelijk was het weer zover, een ochtendje voetballen. Deze keer mochten de dames van GFC helemaal naar Roggel afreizen. Niet alleen in Grubbenvorst, maar ook in Roggel liet de zon zich van zijn beste kant zien. De warming-up vond vandaag in stijl plaats. Allemaal in ons nieuwe shirt (zie foto). Toen we nog even naar binnen gingen voor de bespreking, kwamen bij sommige toch de zenuwen weer even opspelen. Het is dan ook alweer 63 dagen geleden dat we een wedstrijd gespeeld hebben.

De wedstrijd begon en GFC moest meteen in de verdediging. Roggel kwam niet tot een gevaarlijke actie, maar waren wel veel aan de zijde van GFC te vinden. Het ging er chaotisch aan toe bij GFC. Na ongeveer 30 minuten lukte GFC pas om een beetje in de wedstrijd te komen. Het kwam allemaal wat meer opgang en kwamen dan ook bij het doel van Roggel. Een serieuze kans om te scoren zat er helaas nog niet in. Met een 0-0 tussenstand, werd het tijd voor rust.

Na de rust was het worstelen bij het doel van GFC. Kaiya kreeg het daarbij zwaar te verduren, maar hield zich sterk! De scheidsrechter vindt worstelen blijkblaar een onderdeel van voetbal. De hele wedstrijd waren er alle enkele discussies. Toen er vervolgens ook nog een overtreding kwam op Kaiya, was de emmer even vol bij het team van GFC. Zelfs bij de trainer liepen de frustraties hoog op. In de 75e minuut viel de 1-0 voor Roggel. Een paar seconden later lag de 2-0 er in. GFC was er vanaf. Niet veel later viel de 3-0. GFC deed nog een paar kleine pogingen om naar voren te komen, maar zonder resultaat. Paar minuten voor het einde viel de 4-0 voor Roggel.

Het was niet de wedstrijd van GFC vandaag. Zo blijkt maar weer dat emotie een onderdeel van voetbal is. Niet alleen op de tv, maar ook bij het amateurvoetbal. Samenvattend: het was een knollige wedstrijd. Niet alleen de wedstrijd zelf maar ook het veld.

Op naar volgende week want dan zijn er gewoon weer 3 punten te verdienen. Dan mogen de dames van GFC op eigen bodem spelen tegen Vv Kessel VR1 om 10.30 uur. Hopelijk zien we onze supporters dan ook weer! Tot dan!