Luttelseweg 26
5975VW
SEVENUM
tel. 077-4671861

Het was weer een vroege ochtend voor de dames van GFC. 08.50 uur verzamelen. Op naar Sevenum. De weersomstandigheden waren herfstachtig. Vandaag was de eerste wedstrijd waarbij de QR-code gescand werd; alsof we de kroeg ingingen. Maar we moesten gaan voetballen. En jawel; op kunstgras.

Ozze Wiel was afwezig waardoor Louis gevlagd heeft vandaag. Namens het team willen we Louis hier hartelijk voor bedanken! En natuurlijk onze supporter Gerdie, die aan het begin van de wedstrijd helemaal alleen op de tribune zat. Tenminste één supporter!

GFC begon sterk aan de wedstrijd. Combinaties werden gemaakt en er werd goed gecommuniceerd. Zo scoorde Jip al in de 5e minuut de 0-1. Ze speelde de keepster uit en kon de bal zo het doel inrollen. Daarna ging het meer gelijk op. GFC creëerden kansen, evenals de tegenstander. Helaas viel na 25 minuten de 1-1. Nog niks aan de hand. GFC bleef ervoor gaan. Hier en daar waren mooie combinaties te vinden waar we zo naar op zoek waren de laatste wedstrijden. Er zit voorruitgang in! Na 30 minuten werd er aan de kant van GFC gewisseld. Inge was een van de wissels en scoorde na 9 minuten (in de 39e minuut) de 1-2. GFC opnieuw op voorsprong. Het voetballen werd er na de goal niet beter op. Zo viel in de 44e minuut de 2-2 en alsof dat nog niet genoeg was in de 45e minuut de 3-2. Tijd voor rust!

Met de teambespreking in de rust kwam het erop neer dat we een tandje bij moesten zetten. Het zou eeuwig zonde zijn als we deze wedstrijd zouden verliezen.

De tweede helft ging van start en beide ploegen kregen kansen. GFC creëerden de GROOTSTE kansen maar helaas ging de bal niet het doel in. Volgende keer beter laten we maar zeggen. Ik zal hierover geen details vertellen, want mij is gevraagd dit niet in het verslag te verwerken. 😊

GFC bleef hard werken en had hierdoor ook meer balbezit. De tegenstanders gingen de laatste 5 minuten in standje verdedigen. Hierdoor had de achterhoede van GFC wat meer ruimte. Zo kwam Didi mee naar voren, kreeg de bal ingespeeld en scoorde over de keeper, rechtsboven in de kruising in de 90e minuut de 3-3. Zowel in het veld als in de dug-out was de blijdschap groot. Kim, die wissel stond, sprong letterlijk een gat in de lucht. Of beter gezegd bijna een gat in haar hoofd. Gelukkig geen verwondingen. In de blessuretijd was het nagelbijten naast de lijn. Beide ploegen wilden graag winnen maar moesten het ook dicht houden. Daar klonk het eindsignaal. Eindstand: 3-3. Helaas geen winst voor de dames van GFC, maar wel met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd.

De trainer was tevreden over deze wedstrijd. Combinaties werden gemaakt en er werd meer gecommuniceerd. De best gespeelde wedstrijd tot nu toe. Dit moet GFC vast houden en meenemen naar de volgende wedstrijd.
Deze wordt gespeeld; volgende week zondag 14 november 10.30 uur GFC’33 VR1 vs Bieslo VR2.