Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

Onze allereerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld in Koningslust. Daar verloren we toen met 5-0. We hadden dus nog wat recht te zetten.

Iedereen heeft een uur korter kunnen slapen doordat de zomertijd vannacht is ingegaan. Sommigen van ons hadden daardoor misschien nog wat alcohol in het bloed, maar we stonden vanmorgen toch weer met z’n alle om 09.30 uur op het voetbalveld. We begonnen met de bespreking, waarna de warming-up volgde. Bij enkele kwamen de zenuwen weer opborrelen vlak voor de wedstrijd. Het was tenslotte toch tegen de koploper.

De wedstrijd begon en vanuit de kant van GFC liep het balletje aardig. Het ging goed tegen elkaar op. GFC wist goed druk te zetten en het Koningslust lastig te maken. GFC creëerden dan ook meer kansen dan Koningslust. Zo schoot Jip de bal op een gegeven moment tegen de paal. Helaas nog 0-0, maar we lieten zeker zien dat we aanwezig waren. Toen Jip vervolgens weer de bal kreeg en 1 op 1 met de keeper kwam, scoorde Jip. Weliswaar met een kleine omweg, maar GFC stond met 1-0 voor! Dat was even schrikken voor Koningslust. GFC bleef goed in wedstrijd. Koningslust was zeker aanwezig, maar echt gevaarlijk was het nog niet. Na 45 minuten spelen werd het rust.

In de rust begonnen we met de bespreking van de 1e helft. De trainer zei: “Het gaat meer dan OK.” Oftewel, het gaat goed (denken we dan 😊). Zo door voetballen luidde het advies. Een paar tips hier en daar en we waren weer klaar voor de 2e helft.

De tweede helft verliep iets minder goed dan de eerste helft aan de zijde van GFC. Koningslust wilde uiteraard graag winnen, en begonnen iets meer druk te zetten. Toen Sjiel een hoge bal kreeg, hield ze hem met de handen tegen. Oepsie 😊. Misschien toch nog de alcohol van gisteravond? Gelukkig herstelde ze goed en was ze meteen weer aanwezig.

Helaas viel op een gegeven moment toch de 1-1. GFC moest weer een tandje bijzetten. Dit lukte niet meteen waardoor op een gegeven moment de 1-2 viel voor Koningslust. Ondertussen vielen aan de zijde van Koningslust enkele speelsters uit. Hierdoor heeft het spel verschillende keren stil gelegen. GFC hield vol. Inge had de tong op het gras liggen, maar bleef door vechten. Net als de rest van het team. Na een ingooi van Sil, wist Inge toch nog in de laatste minuten het doel te vinden! 2-2! Trots en wat een ontlading. Gevochten tot de laatste minuut. De dames van Koningslust hadden er moeite mee. GFC heeft vandaag weer een “OK” wedstrijd gespeeld. Dit moeten we vasthouden en meenemen naar vrijdag, want dan staat onze volgende wedstrijd weer op het programma.

Vrijdag 1 april om 19.30 uur GFC’33 VR1 vs RKMSV VR1. (LET OP! DIT IS GEEN GRAP!)

Waarna we zondag om 10.00 uur in het ’t ven paraat moeten staan.