Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

Zaterdagmiddag maakte GFC'33 JO19-1 zich op voor de zevende wedstrijd van het seizoen, een echte kampioenskraker, want beide ploegen stonden met 15 punten bovenaan in het klassement. Een eerdere ontmoeting met Maasgouw stond nog goed in het geheugen bij GFC. Er werd met maar liefst 0-8 verloren op het eigen sportpark in Grubbenvorst. GFC was er dan ook op gebrand om deze wedstrijd wel te winnen en zo het kampioenschap in eigen hand te houden. Blessures en vakanties leken daarentegen een ‘sta-in-de-weg’. Meerdere sterkhouders waren afwezig, maar met dank aan spelers van andere teams kon GFC met een selectie van veertien man aan de aftrap verschijnen.

Nadat de aftrap was genomen, liet Maasgouw de bal aan GFC. Door op de lange bal te spelen en counters te forceren probeerde Maasgouw tot kansen te komen. Dit plan kwam niet echt tot zijn recht in de eerste twintig minuten, GFC wist via de linkerkant veelal gevaarlijk te worden en kwam tot een aantal kansen die niet verzilverd werden. Maasgouw wist daarentegen helemaal niets te creëren in de beginfase. Een goed spelende Willem van Veen wist samen met aanvoerder Jasper Relouw de spitsen in toom te houden.

Na 30 minuten kreeg Maasgouw een discutabele inworp. Een speler van Maasgouw wist met deze ingooi wel raad en maakte er min of meer een corner van. Door een lange inworp kwam de bal in de zestienmeter en wist Maasgouw de 0-1 te scoren. Een domper voor de mannen van Danny Pala, want met een achterstand de rust in was absoluut onverdiend.

De tweede helft was een stuk moeizamer voor GFC. Een tactische verandering aan de kant van Maasgouw zorgde ervoor dat er minder ruimte was aan de zijkanten van het veld, maar ook op de as van het veld wist GFC geen potten te breken. GFC werd steeds slordiger aan de bal en na 70 minuten werd een slechte opbouw keihard afgestraft door Maasgouw. Een foute pass van GFC werd onderschept en vijf seconden later lag de bal in de goal. GFC probeerde nog een slotoffensief te forceren, maar Maasgouw stond verdedigend ijzersterk in de tweede helft. Het kampioenschap in de eerste klasse is nu uit zicht, want ook naaste concurrent Leeuwen wist te winnen, waardoor de achterstand op de koplopers drie punten zijn met nog drie wedstrijden te spelen. Donderdag 19 mei speelt het vlaggenschip van de jeugd in Grubbenvorst tegen laagvlieger Maarheeze.

MOTM: Willem van Veen