Boszicht 230
6024AP
BUDEL-DORPLEIN
tel. 0495-519913

Vandaag speelde het vlaggenschip van de jeugd de eerste wedstrijd van het seizoen in Budel-Dorplein. Een ploeg die in de eerste seizoenhelft ook al tegenstander was van JO19-1. In een echte vechtwedstrijd, waarin Jasper Relouw voorop ging in de strijd, wist de ploeg van Danny Pala de winst uit het vuur te slepen.

Met een gehavende selectie begon de formatie van Danny Pala aan de wedstrijd. Ondanks een aantal blessures en afwezigen kon GFC genoeg man op de been brengen, mede dankzij hulp vanuit andere teams.

Vanaf het begin van de wedstrijd was GFC duidelijk de baas in Budel-Dorplein. Hoewel het veldspel slordig en onverzorgd was, kwam GFC totaal niet in de problemen. Zelf werd er ook niet veel gecreëerd. In de vijftiende minuut verdiende Sonni een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar deze werd net naast geschoten. Na 22 minuten kwam GFC goed weg. Een aanvaller van de tegenstander kreeg enorm veel ruimte op tien meter van de goal, maar hij wist deze grote kans niet te benutten. Acht minuten later werd de ban eindelijk gebroken. Na een fantastische crosspass van Sonni Hermkes kwam Job Verhofstad een op een met de keeper en wist met een slim stiftje te scoren. Een terechte voorsprong voor GFC.

De goal was overigens geen startsein voor beter voetbal aan de kant van GFC. Het spel bleef slordig, maar Rood Wit wist niet goed om te gaan met het vele balverlies van GFC. Mede dankzij een wederom uitblinkende Jasper Relouw. In minuut 39 wist GFC weer het net te vinden. Een goede voorzet van gelegenheidsspits Willem van Veen werd door Juul Peeters op waarde geschat. Met een goede aanname creëerde hij ruimte voor zichzelf. Een schot in de rechter onderhoek bleek de keeper te machtig, 0-2. In het restant van de eerste helft bleef het spel slordig, maar kwam GFC ook niet in de problemen. De tegenstander wist zo nu en dan een kansje te creëren, maar keeper Devin Coenders wist het doel leeg te houden.

Tijd voor Thee.

In de rust was de coach niet tevreden over het spel. In balbezit was het erg pover, omdat er niet genoeg beweging was. Zo konden de centrale verdedigers de bal moeilijk kwijt en werd de bal vaak onnodig verloren. Na twee wissels toegepast te hebben, kon de tweede helft van start gaan.

Binnen vijf minuten viel sterkhouder Tom Heinemans uit met een blessure. Een groot gemis, aangezien hij de eerste helft een van de betere was aan de kant van GFC. De ploeg liet de tweede helft de tegenstander iets meer komen, maar een zwak Rood Wit kon geen grote kansen creëren. In minuut 70 sloeg het noodlot toe. Zowel Juul Peeters als Jasper Relouw kregen kramp, maar de tegenstander speelde de bal niet uit, maar een schot van afstand bleek voldoende voor een treffer. Na het uitvallen van twee spelers en de aansluitingstreffer, rook Rood Wit bloed. Voor het eerst in de wedstrijd werd de tegenstander echt gevaarlijk met een aantal goede kansen, maar Devin Coenders keepte uitstekend, waardoor het 1-2 bleef. Zeven minuten na de krampaanval bij Jasper Relouw en Juul Peeters viel ook Pim Benders geblesseerd uit met kramp. GFC had geen fitte spelers meer, dus ging Juul Peeters, ondanks de kramp, het veld weer in.

Rood Wit ging steeds meer druk zetten. Een slotoffensief van de tegenstander bleek voor GFC te machtig. In de kluts wist Rood Wit de gelijkmaker te scoren. Een terechte treffer, want GFC had niets meer in te brengen tegen de aanvallende intenties van de tegenstander.

Rood Wit dacht na de 2-2 alleen nog maar aan aanvallen, waardoor er achterin heel veel ruimte ontstond. Nadat een counter er niet in vloog was het tien minuten voor tijd wel raak. Een fantastische aanval werd bekroond met een goal. Job Verhofstad schoot prachtig raak in de kruising, 2-3. Deze klap kwam de tegenstander niet meer te boven. De eerste wedstrijd van het seizoen wordt winnend afgesloten door de ploeg van Danny Pala. Een bedankje aan Sonni Hermkes, Job Verhofstad en Connor Degan, die vandaag hebben uitgeholpen.

Man of the Match: Job Verhofstad