Berkenlaan 10
6088AM
ROGGEL
tel. 0475-493039

Na 3 gewonnen duels stond zaterdag Roggel op het programma. Een oude bekende, want in de eerste helft van de competitie werd er nog met 1-5 gewonnen. Met een wederom gehavende selectie werd er al vanuit gegaan dat deze wedstrijd lastiger zou worden dan de eerste wedstrijd in Roggel. Trainer Danny Pala was op een welverdiende vakantie, terwijl Jasper Relouw tijdens de warming-up geblesseerd uitviel. Ook Willem van Veen, Devin Coenders en Stijn Coenen waren niet 100% fit. Daarnaast waren sterkhouders Job Verhofstad en Sonni Hermkes ook niet aanwezig.

De eerste helft had GFC duidelijk het betere van het spel op het belabberde veld in Roggel. De tegenstander wist niet om te gaan met de hoge druk van GFC. Daarentegen kon GFC geen grote kansen creëren. Het veldspel was rommelig aan beide kanten en er werden vooral op het middenveld duels uitgevochten. Vooral middenvelder Tom Heinemans won vrijwel al zijn duels. Roggel probeerde af en toe te counteren, maar de verdediging stond goed, waardoor Devin Coenders niet veel in actie hoefde te komen. GFC kreeg wel veel corners, maar ook uit deze standaardsituaties werd niet gescoord. Vijf minuten voor rust gaf aanvoerder Mert Bos een lange bal richting gastspeler Edwin Marks. In eerste instantie leek de bal voor de voeten van de tegenstander te belanden, maar door een slechte aanname kwam de bal ineens recht voor de voeten van Edwin Marks. Via de keeper belandde de bal in het doel, 0-1.

De tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Het spel bleef slordig, maar GFC kwam niet echt in de problemen. Totdat halverwege de tweede helft Dion Coort zich verslikte. Een aanvaller van Roggel kon alleen op de keeper aflopen en schoot raak, 1-1. Deze goal motiveerde Roggel en de druk werd opgevoerd. Roggel leek de laatste vijftien minuten fitter dan GFC, maar beide ploegen gingen nog vol voor de overwinning. In minuut 85 sloeg het noodlot toe. Een omstreden handsbal in het strafschopgebied bleek voor de scheidsrechter voldoende om een penalty te geven. Dit buitenkansje liet Roggel niet liggen, 2-1. GFC ging nog in de aanval om een punt mee te nemen naar Grubbenvorst, maar het zat er niet in deze week.

Na drie gewonnen wedstrijden kwam er een einde aan de mooie winstreeks die GFC had neergezet. Desondanks is er met negen punten uit vier wedstrijden nog genoeg om voor te spelen.