Nieuws

Nieuws

Dit zijn de meest succesvolle Nederlanders bij het jarige Barcelona

Gisteren om 16:00  Het is een feestdag voor de supporters van FC Barcelona, hun club is vandaag namelijk jarig en viert alweer haar 123e verjaardag. Om dat te vieren kijken we terug naar de beste Nederlanders die ooit bij de topclub uit de Primera Division hebben gespeeld. meer »


Leonel Miguel streeft droom na in Spanje: ?Tussen de trainingen door houden sommige teamgenoten een si�sta?

Gisteren om 15:00  Zeg Spanje en menigeen denkt aan lekker eten, heerlijk weer en historische gebouwen. Leonel Miguel denkt bij het land echter aan heel iets anders. Zijn balkunsten brachten hem naar de Spaanse club Sporting Gijón. In de kuststad hoopt hij zijn definitieve doorbraak naar het profvoetbal te zetten.   meer »


Win het boek van Ajax-aanvoerder Tadic, Ultieme prof van auteur Sander Zeldenrijk

Gisteren om 14:30  Dusan Tadic verruilde het Engelse Southampton in de zomer van 2018 voor een nieuw avontuur bij Ajax. En een avontuur werd het! De aanvaller kwam als ervaren speler in een jonge, uiterst getalenteerde groep voetballers terecht. Het sein voor een mooie succesreeks. Dat is nu allemaal te lezen in een dikke biografie. Auteur Sander Zeldenrijk schreef Tadic, ultieme prof. meer »


Hoe is het nu met de spelers die in de zomer vertrokken uit de Eredivisie? (4)

28 november 2022 14:56  In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het vierde deel van een vijfdelige serie. meer »


Deze vijf Ajax-talenten gaan voor het eerst mee op een trainingskamp

28 november 2022 13:00  Ajax gaat met een sterk verjongde selectie op trainingskamp naar Marbella. Door de vele WK-afwezigen heeft Alfred Schreuder voor een aantal opvallende talenten gekozen. Deze vijf spelers zaten nog nooit in een trainingskampselectie van Schreuder.  meer »


36 Fransen en 5 Nederlanders: Deze spelers representeren op het WK een ander land dan hun geboorteland

28 november 2022 11:13  Niet elke speler op het WK is geboren in het land waarvoor hij uit komt. Dat kan liggen aan het land waar de ouders van die speler op dat moment woonden, Marcus Thuram van Frankrijk werd bijvoorbeeld in Italië geboren omdat zijn vader daar destijds speelde, maar sommige spelers hebben ook voor een ander land gekozen om de kans op WK-deelname te vergroten. Welk team heeft de meeste spelers die eigenlijk in een ander land werden geboren? meer »


Tips om optimaal te genieten van het WK

28 november 2022 10:05  Iedereen maakt zich op voor het grootste sportevenement van het jaar; dat klopt, het is de FIFA World Cup! Met zoveel opwinding in de aanloop naar dit moment is het tijd om je speelplan voor thuis op orde te brengen en je klaar te maken voor het voetbal. Er zijn tal van manieren waarop naar de wedstrijden kunt kijken, maar wij vinden een WK-kijkfeest een van de beste. Waarom? Omdat er niets boven het samenkomen met vrienden en familie om je favoriete team te steunen terwijl ze het opnemen tegen een ander land. Een WK-kijkfeest voorbereiden hoeft niet stressvol te zijn, er zijn immers genoeg dingen die je vooraf kunt doen zodat iedereen het naar zijn zin heeft als de actie begint! Lees dus verder voor enkele handige tips en ideeën om het perfecte kijk feest te organiseren. meer »


Samenvatting: Belgi� - Marokko (0-2)

27 november 2022 20:57  Na een teleurstellende openingswedstrijd tegen Canada, waarin het nog wel de drie punten pakte, hoopten de Belgen zich zondagmiddag te revancheren tegen Marokko. België beet zich echter lang stuk op de stugge Marokkanen en leek vlak voor rust al op achterstand te komen door de uitblinkende Hakim Ziyech. Zijn doelpunt werd afgekeurd. In de tweede helft zou de oud-Ajacied echter alsnog een hoofdrol op zich nemen door de 2-0 van Zakaria Aboukhlal (ex-AZ) voor te bereiden. Marokko heeft na zondagmiddag een uitstekende uitgangspositie. De kansen voor de Belgen zijn flink geslonken. meer »


Hoe is het nu met de spelers die in de zomer vertrokken uit de Eredivisie? (3)

27 november 2022 16:48  In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het derde deel van een vijfdelige serie. meer »


Hoe is het nu met de spelers die in de zomer vertrokken uit de Eredivisie? (2)

27 november 2022 11:00  In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het eerste deel van een vijfdelige serie. meer »


Samenvatting Argentini� - Mexico (2-0)

26 november 2022 23:00  Lionel Messi is opgestaan toen zijn land hem het meest nodig had. Argentinië had het erg lastig tegen Mexico en bevond zich op de rand van uitschakeling, maar toen stond de kleine wereldster op en maakte hij uit het niets de openingstreffer. Het was het startschot voor een mooie overwinning.  meer »


Deze talenten moeten Oranje de broodnodige creativiteit brengen

26 november 2022 10:22  Het Nederlands elftal mocht in de tweede groepswedstrijd van geluk spreken dat het gelijkspeelde tegen Ecuador. Oranje kwam slechts tot twee doelpogingen, waarvan maar één schot op doel. Louis van Gaal was kritisch na afloop en gaf aan dat hij verder moet zoeken. Hij heeft een aantal interessante opties in de selectie zitten. meer »


Deze leden van de Oranje-selectie kwamen ook uit op het WK 2014

26 november 2022 7:00  De groepsfase zit er alweer bijna op voor het Nederlands elftal en de ploeg kan zich evenals in 2014 op gaan maken voor de knock-outs. In vergelijking met het laatste wereldkampioenschap waarop Oranje aanwezig was zijn drie spelers en de bondscoach opnieuw aanwezig.  meer »


Samenvatting Nederland - Ecuador 1-1 (WK 2022)

25 november 2022 19:30  Nederland heeft teleurgesteld in de tweede wedstrijd van het WK 2022. Tegen Ecuador werd het 1-1 en daarmee kwam Oranje erg goed weg. meer »


voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!