Afscheid van "kom op die witte"

Afscheid van "kom op die witte"

8 juni 2022 8:30


Zondag 12 juni is de laatste seniorenwedstrijd in het wit voor GFC'33. En niet zo maar een wedstrijd. Het 2e elftal heeft deze eer en terecht, want zij zijn kampioen geworden. Hun huldigingswedstrijd tegen VVV'03 2 is gelijk ook de laatste keer dat er "kom op die witte" geroepen kan worden. Aanvang 12 uur op sportpark D'n Haspel in Grubbenvorst.

Bij de oprichting in 1933 werd gekozen voor de kleuren geel en zwart. Daarin werden ook de eerste successen behaald, maar ook de gloriejaren midden jaren 50 van de vorige eeuw waren in het geel-zwart. Van 1957 tot en met 1961 was Real Madrid kampioen van Europa. De koninklijken spelen in volledig wit en dat leek GFC'33, toen nog RKGFC, ook wel wat. Vanaf het seizoen 1962 werd gekozen voor een wit tenue, net als Real. Na 61 seizoenen in die kleur komt daar nu een einde aan voor de senioren. Vanaf komend seizoen speelt GFC'33 in het donkerblauw, samen met S.V. Lottum. Met alleen nog maar een witte balk verticaal over het shirt, naast het oranje van Lottum.

Als bestuur willen wij  iedereen uitnodigen om bij deze historische wedstrijd aanwezig te zijn. Onder het genot van een hapje, drankje en muziek samen met ons het 2e huldigen en voor het laatst "kom op die witte" roepen.

UPDATE

Update huldigingswedstrijd 2e elftal

Het 2e elftal speelt morgen zijn huldigingswedstrijd tegen een combinatieteam van spelers van andere GFC'33-teams. Reden hiervoor is dat tegenstander VVV'03 2 op het laatste moment heeft aangegeven niet op te komen dagen. Geen sjieke actie. Maar het feest gaat door, het bljjft de laatste wedstrijd in het wit. Alleen tegen een andere tegenstander. Komt dat zien, 12 uur op D'n Haspel.

GFC_2.JPG
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!