Reglement

Reglement

1. Aanwezigheid

Alle teams dienen zich uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de opening van het toernooi te melden bij het secretariaat. Teams dienen uiterlijk 5 minuten voor aanvang van hun wedstrijd gereed te staan bij hun speelveld en zich te houden aan het voorgeschreven wedstrijdschema.

1. Leeftijd

Gerechtigd tot deelname aan het toernooi zijn spelers geboren op of na 1-1-2010 (Voor het regioteam zijn spelers geboren op of na 1-1-2009 gerechtigd tot deelname).

1. Speelduur

De wedstrijden hebben een speelduur van twee maal 20 minuten. Er is geen rust en het wisselen van speelhelft mag maximaal twee minuten in beslag nemen.

1. Puntentelling

De puntentelling is als normaal:

• 3 punten voor een overwinning
  • 1 punt voor een gelijkspel
  • 0 punten voor verlies

Wanneer twee teams op dezelfde plaats in de poule eindigen dan wordt onderstaande volgorde gehanteerd:

1. Doelsaldo
  2. Het aantal gescoorde doelpunten
  3. Onderling resultaat
  4. Strafschoppen

Bij alle wedstrijden waar een winnaar uit voort dient te komen, worden bij een gelijke stand strafschoppen (*) genomen om een winnaar te verkrijgen. Er zal dus geen verlenging worden gespeeld, uitgezonderd de finale. Deze wordt eerst met 2 x 5 minuten verlengd.

* Strafschoppenseries:

Strafschoppen dienen te worden genomen door 5 verschillende spelers die op het einde van de wedstrijd deelnamen aan het spel. Is de beslissing na deze reeks niet gevallen dan wordt de strafschoppenserie voortgezet door spelers die nog geen strafschop hebben genomen en wordt er om en om geschoten. Een speler kan pas voor de tweede maal een strafschop nemen als alle spelers inclusief doelman aan de beurt zijn geweest. Wisselspelers zijn uitgesloten van deelname!

1. Kleding

Wanneer twee teams in dezelfde kleuren spelen, dient het laatstgenoemde team van shirt te wisselen. Ieder team is dan ook verplicht reserve shirts bij zich te hebben.

1. Wisselspelers

Elk team mag 5 veldspelers én 1 keeper per wedstrijd wisselen. Door wisselen is niet toegestaan. Wisselen kan alleen tijdens spelonderbrekingen en met toestemming van de scheidsrechter.

1. Arbitrage

Alle wedstrijden zullen onder leiding staan van gekwalificeerde KNVB scheidsrechters. Alle teams dienen zelf voor een capabele assistent-scheidsrechter te zorgen.

1. Spelerslijst

Voor aanvang van het toernooi moet er een compleet ingevulde spelerslijst bij de Toernooicommissie aanwezig zijn (naam, geboortedatum, rugnummer en KNVB nummer). De organisatie ontvangt deze lijst graag uiterlijk twee weken voor aanvang per mail. Eventuele wijzigingen moeten voor aanvang van het toernooi op zaterdag aan de toernooicommissie doorgegeven zijn.  De (digitale) spelerspassen of paspoort moeten op verzoek aan de Toernooicommissie getoond worden.

Indien achteraf blijkt dat in elftallen één of meer ongerechtigde spelers zijn uitgekomen, worden deze elftallen gediskwalificeerd en worden de behaalde punten niet geteld voor de eindklassering. Eventueel behaalde prijzen moeten worden teruggegeven.

1. Disciplinaire straffen

Een speler die met een gele kaart wordt bestraft wordt 5 minuten uitgesloten. Dit wordt echter wel met een gele kaart aangegeven. Een tweede gele kaart betekent een rode kaart en uitsluiting voor de rest van die wedstrijd en de eerstvolgende wedstrijd. Een rode kaart betekent direct uitsluiting voor de rest van die wedstrijd en minimaal voor de eerstvolgende wedstrijd; afhankelijk van de ernst van de overtreding kan de scheidsrechter in overleg met de toernooicommissie een zwaardere sanctie opleggen.

1. Afwijkende regels O13 (D-Jeugd)
  • HOEKSCHOPPEN: deze mogen worden genomen op de 9.15 lijn vanaf de hoekschopcirkel
  • DOELTRAPPEN: de doelman mag bij een doeltrap de bal vanaf de 16-meterlijn uittrappen (vanaf de grond).
  1. Overige bepalingen
  • Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de KNVB en het district Zuid II van de KNVB
  • De organisatie (GFC’33) is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van goederen
  • De organisatie (GFC’33) draagt geen verantwoordelijkheid voor het oplopen van letsel van de deelnemers voor, tijdens of na de wedstrijden
  • Vernielingen of gewelddadige handelingen zullen worden gemeld aan de politie
  • In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de toernooicommissie.