Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd voor de dames van GFC’33 op het programma. Theoretisch gezien staat Hegelsom namelijk eerste en wilde we deze wedstrijd dus maar al te graag winnen. Dit keer speelde we ook toch nog in het wit, verdere uitspraken over de nieuwe tenues durf ik niet meer te doen. Tijdens de warming-up begon de spanning al op te lopen, stiekem keken we naar de dames van Hegelsom om te zien hoe ze erbij stonden en of we hier een echte kans tegen zouden maken.

Het fluitsignaal klonk en het was al vrij snel duidelijk dat we aan elkaar gewaagd waren. Vanuit beide kanten werden er veel aanvallen opgezet en combinaties gemaakt. Kim kwam al vrij snel met een hele mooie kans voor de goal, maar de keepster van Hegelsom had de bal goed te pakken. In de 20e minuut scoorde Hegelsom na een erg mooie combinatie in hun voorhoede helaas de 0-1. GFC gaf niet op en bleef doorzetten, want een doelpunt vanuit onze kant zou er zeker nog van mogen komen. In de 30e minuut was deze kans er dan ook en scoorde Kim, vanuit een goed genomen corner door Inge, met haar hoofd de 1-1! Vanuit beide kanten werd er goed gevoetbald, GFC zetten vanuit het middenveld nog een aantal goede aanvallen op waardoor ook Lynn nog wat kansen had, de keepster van Hegelsom was echter erg goed en had daardoor veel ballen. Hegelsom wist ons vooral in de war te brengen door hun wisseling van posities, net voor de rust, in de 42e minuut, scoorde Hegelsom daardoor onnodig nog de 1-2. Tijd voor rust. Ruststand: 1-2.

We waren gebrand om te winnen en het was zeker nog niet gedaan. Trainer Theo zei dan ook dat we nog een hele helft te spelen hebben en dat alles nog kan gebeuren. Met deze extra druk en zenuwen gingen we na een korte pauze weer het veld op.

GFC pakte in de tweede helft de draad weer verder op en bleef druk zetten. Hegelsom werd daardoor wat lomper, steeds meer kleine overtredingen werden er door beide ploegen gemaakt. Na een strakke lange bal kwam Nina vanuit de spitspositie achter de verdediging van Hegelsom uit. Maar hier wilde Hegelsom een stokje voor steken, Nina werd in de 16 onderuit gehaald waardoor we in de 56ste minuut een penalty kregen. Kaiya wist al hoe laat het was en liep met veel zenuwen naar de penaltystip. Ze schoot de bal hard bovenin de kruising, waardoor ook de keepster van Hegelsom geen kans had, 2-2! We hadden goede hoop en bleven vechten voor de winst, Hegelsom leek steeds gefrustreerder te worden waardoor we in de 60ste minuut een vrije trap kregen voor een stevige overtreding net buiten de 16. Kaiya zag haar kans en schoot de bal in één keer hoog het doel van Hegelsom in, 3-2! De dames van GFC stonden nu voor, maar moesten nog een halfuur voetballen. Dit mogen we niet meer weggeven! De spanning was om te snijden op het veld! Ondanks dat we met 3-2 voor stonden bleven we nog risico nemen, met vier aanvallers voorin probeerde we nog een doelpunt te maken. De laatste paar minuten van de wedstrijd voelde als uren voor de dames van GFC. We wilden Hegelsom geen kans meer geven en haalde zoveel mogelijk ballen weg. Toen uiteindelijk het fluitsignaal klonk was er grote vreugde en opluchting bij de dames van GFC, een aantal juichten alsof we het kampioenschap al hadden gewonnen. Eindstand: 3-2.

Het was een erg spannende wedstrijd waarin veel te zien was. De dames van GFC hebben hard gevochten voor de overwinning en hopen dit zo door te zetten. We hebben namelijk nog een aantal moeilijke wedstrijden voor de boeg. Volgende week spelen we thuis in Grubbenvorst om 10:30 tegen VV Kessel VR1, hopelijk komen jullie ons ook dan supporten!