SSA S.V. Lottum - GFC'33 VR1 koploper na overwinning op ST SV Someren/NWC

Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

Vandaag moesten de dames van GFC iets eerder verzamelen dan normaal want het was tijd voor de jaarlijkse teamfoto. Na dat we onze beste glimlach hadden laten zien begonnen we aan de warming-up. Pas na een tijdje kwam Someren het veld opgelopen, ze bleken niet zoveel waarden te hechten aan een warming-up. Maar we hebben zelf ook vaker bewezen dat een slechte warming-up niet per se een slechte wedstrijd betekent, met dit in ons achterhoofd begonnen we aan de eerste helft.

De dames van GFC kregen het al vrij wel meteen lastig. We waren nog niet helemaal geconcentreerd en waren te veel op een kluitje aan het voetballen. In de 14e minuut kreeg Someren een goede kans vanaf een afstand en schoot de bal helaas over Monique heen, 0-1 voor Someren. De dames van GFC moesten zich even herpakken. Na een aantal mislukte combinaties via de flanken kwam Kimberly in de 28ste minuut vanuit de linkse kant er goed uit en schoot de bal in een onverwachte hoek 1-1! Voorin probeerde de dames van GFC de ruimte te zoeken aan de zijkanten, Jip werd tijdens een sprintje naar voren net in de 16 onderuit gehaald waardoor we een penalty kregen. Deze mocht ze natuurlijk zelf nemen en ging met volle overtuiging in de linker hoek! 2-1. Ondanks dat we nu voorstonden was het zeker nog niet gespeeld. Het was overduidelijk dat de spits van Someren erg gevaarlijk was, hier moesten we dus kort op proberen te blijven. Helaas kwamen er te veel ballen door het midden waardoor Someren toch ook nog een aantal goede kansen creëerden. In de 38ste minuut kreeg de spits van Someren de bal en passeerde ze behendig onze hele verdediging uit, 2-2. Dit mocht niet nog een keer gebeuren! De laatste paar minuten van de 1ste helft hielden we het dicht, ruststand: 2-2.

Tijdens de rust besproken we hoe we het beter neer konden zetten zodat de spits van Someren geen bal meer kon krijgen. Daarnaast kwam Noa nog met een uitstekend voorstel: “Als we de 3-2 hebben gemaakt moeten we daarna ook heel snel de 4-2 maken”. Je zou het niet verwachten, maar iedereen was natuurlijk voor! Waarna we even de slappe lach kregen. Met deze instelling liepen we weer het veld op voor de 2de helft.

De dames van GFC begonnen sterk aan de 2de helft. Achterin hadden we het nu goed vast staan en voorin werd er steeds meer ruimte gecreëerd. Na een goed schot op doel van GFC had de keepster van Someren de bal niet klem, hierdoor kregen we in de 56ste minuut een goede rebound die Sil er met klasse in schoot, 3-2. GFC kreeg het spel steeds beter door en kregen zo veel kansen. In de 65ste minuut kwam Inge, na een goed opgezette aanval van Kim, vrij voor de goal en was het zo 4-2! Nu mocht GFC Het niet meer uit handen geven. Someren brak nog een aantal keren door en kregen zelfs nog een corner. Maar deze kansjes waren makkelijk te pakken voor onze keepster Moniek. GFC maakte nog de ene naar de andere goeie kans, maar maakte het helaas niet allemaal af. Toch kreeg Stans de bal nog een keer handig voor de voeten en scoorde ze nog de 5-2. Eindstand 5-2!

De dames van GFC zijn weer erg blij met deze overwinning en pakken zo de eerste plaats in de stand. Het wordt zo nog erg spannend in de competitie! Hopelijk kunnen we dit gevoel een tijdje vast houden want we zullen onze volgende wedstrijd pas weer over 4 weken spelen. Deze vindt plaats te Melderslo op zondag 19 maart om 10:30.

Alvast een fijne vasteloavend same en tot dan!