5963AS
HEGELSOM
tel. 077-3983895

Onder leiding van Robin en Stijn zijn de kanjers van JO10-1 kampioen geworden.
Tijdens de laatste trainingen is hun de worst voorgehouden. Als het team de laatste wedstrijd zou winnen, ‘dan zijn we kampioen’.

Dat is een week lang het onderwerp geweest! Bij sommige spelers was de spanning met verzamelen op zaterdagochtend al van het gezicht af te lezen.

De wedstrijd in en tegen Hegelsom ging gelijk op, echt een leuke wedstrijd om te zien. Helaas werd het ‘leuke’ vaak verstoord door beslissingen die de scheidsrechter niet had mogen nemen…bij het meegereisde publiek, was de sfeer top (te tellen aan het aantal waves)! Toch ook bij het publiek was de scheidsrechter niet geliefd!

Het verloop was erg spannend. Na 1 minuut scoorde GFC al 0-1. De gelijkmakers kwam 5 minuten later. Na 3minuten van het tweede kwart nam Hegelsom de voorsprong 2-1 en twee minuten later na hard werken werd  de 2-1 omgebogen naar een 2-2. Dat smaakte naar meer, de 2-3 en 2-4 vielen kort daarna. Een handsbal en verschillende overtredingen brachten ons team even van hun stuk en werd het zelfs 5-5.

Zoals gemeld de scheids maakte zich niet geliefd en begon het commentaar van zich af te schudden door het publiek openlijk aan te pakken. Zelfs een staflid moest achter de afrastering gaan staan.?!? Smet op de wedstrijd? Een beetje maar de wraak was zoet…de spelers stonden door een hoog doelpuntsaldo er zo goed voor dat ze al kampioen waren.
Na een vrije trap tegen, zonder reden🤷🏽‍♂ en flinke overtredingen over en weer was het eindsignaal daar en mochten de spelers penalty’s nemen. Zelfs hierbij was de rivaliteit van buiten het sportcomplex te horen. De ballen werden hard afgevuurd op de beide keepers. Een bal belandde zelfs in het nabijgelegen clubgebouw…daar werd ook al bij gejuicht! Beide teams hebben zich sportman en vrouw gedragen

Na de laatste penalty mocht het team even bijeenkomen. De beide trainers meldden dat het team dan toch kampioen iedere geworden. De vreugde spatte er van af. En de welverdiende medailles werden uitgereikt. Als bonus hadden de beide trainers het trainerstrio van het vorige seizoen uitgenodigd. Die nog een verassing hadden; De (kinder)champagne flessen popte open, de muziek en spelers van links naar rechts, de trainers mochten het ontgelden met een champagne douche. Het trotse publiek werd getrakteerd op een heerlijk schouwspel!
Drie kwartier later nog even dunnetjes over in onze eigen kantine!

Robin en Stijn (en stagiaires Tijn en Ben) én leider William bedankt en een dikke proficiat!