Grootdorp 99
5815AN
MERSELO
tel. 0478-546447

Nee het 6e en 2e waren niet vrij vandaag maar na hun eigen wedstrijd ‘s morgens sloten Wouter Peeters en Mike van Knippenberg na hun 3-4 winst bij Hegelsom 4 respectievelijk 1-4 winst bij Maasduinen 2 samen met O19-1 speler Yassin Matoug aan bij SSA S.V. Lottum-GFC'33 1. Deze hulp is ieder weekend zeer welkom bij de in zwaar weer verkerende vereniging. Wouter Peeters moest dan ook direct in de basis beginnen en Mike van Knippenberg nam plaats op de bank naast Mathias Janssen, Yassin Matoug en de bijna geheel fitte Robin Mom en Jasper Relouw. Bij SSA S.V. Lottum-GFC'33 deed spits Johan Vullings nog niet mee na zijn opgelopen hoofdblessure in de wedstrijd tegen IVO begin april. Wel was aanvoerder Lukas Vostermans weer aanwezig, nog niet geheel fit maar een uurtje moest kunnen.

Afscheid grensrechter van Duijl
Het was vandaag ook de dag waarop grensrechter Eric van Duijl, een echte verenigingsman, afscheid nam van SSA S.V. Lottum-GFC'33. Na 10 seizoenen als grensrechter bij GFC’33, waarvan de laatste jaren bij SSA S.V. Lottum-GFC'33, gaat hij bij de SSA S.V. Lottum-GFC'33 verder als scheidsrechter bij de lagere elftallen.

SSA S.V. Lottum-GFC'33 speelde weer een prima eerste helft en kreeg diverse goede mogelijkheden de score te openen.
Vrijetrappenspecialist Jesper Pustjens gaf vijf minuten voor rust een geweldige assist op de mee opgekomen centrale verdediger Tom Smits die met een gerichte kopbal doelman Yoeri Basten kansloos liet.
Maar alsof de duivel er mee speelt was het na 4 minuten blessuretijd van de eerste helft Roel Verkoijen die op een of andere manier de bal bij een scrimmage achter doelman Wilmer kreeg. Na deze gelijkmaker besloot de verder uitstekende scheidsrechter van Dorst voor de thee te fluiten.

Na de rust een onherkenbaar SSA S.V. Lottum-GFC'33. Merselo drukte de blauwhemden naar achteren en kreeg ook kansjes op een treffer maar de weer prima keepende Wilmer hield zijn doel schoon.
Kort voor tijd hadden de aanvallers Coort en Mom dé kans op de winnende treffer maar helaas stonden beide spelers te dicht op elkaar zodat Mom niet doeltreffend kon uithalen.

Al met al een terechte uitslag. Bij beide ploegen was de wil om te winnen niet groter dan de angst om te verliezen. Nu blijft waarschijnlijk alles open voor wat rechtstreekse degradatie uit 4F betreft. De verschillen onderin zijn klein. DEV Arcen staat laatste met 18 punten en een doelsaldo van -21. Op de 11e plaats, wat ook rechtstreekse degradatie betekent staat de SSA S.V. Lottum-GFC'33 met ook 18 punten en een doelsaldo van -7. Op de nacompetitie plaatsen 9 en 10 staan Merselo en Grashoek met respectievelijk 19 (-10) en 20 (-20) punten.

Op zondag 12 mei gaat de competitie verder met een uitwedstrijd naar koploper Helden. Helden heeft vandaag in de thuiswedstrijd tegen Sporting ST verzuimd de titel te pakken door in de laatste minuut van de wedstrijd een strafschop te missen.  12 mei heeft de ploeg van trainersduo Vondenhoff/Keulards een nieuwe kans maar staat wellicht stijf van de zenuwen. SSA S.V. Lottum-GFC'33 gaat nog een keer alles uit de kast halen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De wil om te winnen zal dan groter moeten zijn. In de thuiswedstrijd op 1 februari 2023 werd er in Grubbenvorst een verdienstelijk gelijkspel behaald. In deze competitie is alles mogelijk, dat laten wekelijks de uitslagen zien.