Van Lyndenstraat 31
5863BJ
BLITTERSWIJCK
tel. 0478-532276

Op deze erg warme zondagochtend stonden we alweer klaar voor de volgende wedstrijd, ditmaal tegen de dames van Blitterswijck. Na ons verlies van afgelopen dinsdag waren we vandaag gebrand om te winnen. Met de opstelling bespreking en een korte warming-up achter de rug, waren we klaargestoomd om te beginnen.

De eerste helft begon en GFC was nog niet helemaal gefocust. We moesten nog onze plek op het veld vinden en onze tegenstander opzoeken. Blitterswijck daarentegen kwam meteen redelijk fel de wedstrijd in, waardoor ze een aantal keren al bij onze goal in de buurt kwamen. GFC maakte veel onnodige slordigheid foutjes, er werd weinig gecommuniceerd en de passes waren niet zuiver. Hierdoor kreeg Blitterswijck meer de kans om te voetballen dan wij. Na 20 minuten kregen we van de scheids even een korte en broodnodige drinkpauze. We moesten er echt nog wel even beter tegenaan volgens trainer Theo. Na de drinkpauze begonnen we dan ook weer met goede moed. We waren feller en stonden korter op de man. In de 23e minuut maakte Maloe met een fantastisch afstandsschot de 0-1. Echter, niemand juichte omdat we niet doorhadden dat de bal er echt in zat. Hij kaatste namelijk via de hoekpaal in de goal zo weer naar buiten. Toch telde hij natuurlijk en gingen we met een voorsprong door in de wedstrijd. Het bleef na de goal van Maloe een tijdje op en neer gaan op het veld. Blitterswijck kreeg van ons veel corners mee, waardoor ook zij veel kansen hadden. Net voor de rust, in de 44e minuut, benutten de dames van Blitterswijck een van deze corners nadat wij de bal ongelukkig met een aantal man misten en stond het zo 1-1. Met deze stand gingen we dus ook de rust in.

We bleven voor ons bekertje ranja maar op het veld zitten, want binnen in het kleedlokaal was het niet te doen geweest met deze hitte. Trainer Theo was nog even duidelijk geweest dat we dit echt niet hoefden weg te geven en dat de slordigheidsfoutjes er uit moesten.

Ik denk dat de dames van GFC deze mededeling goed in hun oren hadden geknoopt, want we begonnen sterk aan de tweede helft. We hadden meer ruimte om te voetballen en maakten goede combinaties. Hierdoor waren we steeds gevaarlijker aan de kant van Blitterswijck te vinden. Helaas wilde de bal er nog niet in, maar met deze kansen zou dat zeker nog wel een keer gebeuren! Na een aantal goede pogingen schoot Jip in de 75e minuut de welverdiende 1-2 in! Blitterswijck werd hierna weer wakker en werd steeds feller op ons. Na een afgefloten buitenspel en het niet fluiten voor een overtreding was er wat commotie op het veld. Na een wat felle toespraak van de scheids hielden we maar wijs onze mondjes dicht. De laatste 10 minuten van de wedstrijd werden zwaar voor de dames van GFC. Met maar 1 wissel op de bank was de puf er met deze hitte redelijk uit. We moesten met zijn allen nog volhouden tot de laatste minuut om deze 1-2 stand te behouden. Gelukkig floot de scheids uiteindelijk af en was de winst binnen!

De dames van GFC waren erg blij met deze overwinning! De tweede helft ging gelukkig een stukje beter dan de eerste helft, waardoor we weer 3 punten mogen bijschrijven. Aankomende zondag hebben we geen wedstrijd vanwege Pinksteren. De week erna spelen we hoogstwaarschijnlijk twee keer tegen Hegelsom vanwege een inhaalwedstrijd. Hopelijk zien we jullie dan weer!