Datum

19 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Door een 3-2 zege op SVEB heeft het eerste elftal van GFC'33 een grote stap gezet richting deelname aan de nacompetitie voor promotie. Alleen bij een nederlaag volgende week tegen Oostrum kan DEV Arcen de Grubbenvorstenaren nog achterhalen op doelsaldo. Zij moeten dan wel in de laatste wedstrijd tegen Montagnards een verschil van 12 doelpunten goedmaken.

GFC'33 begon matig aan de wedstrijd en gaf in de eerste 10 minuten drie grote kansen weg. Er ontbraken 6 basisspelers en trainer René Peters deed een beroep op 3 jeugdspelers en Jeroen van Summeren van het derde elftal. Na wat omzettingen kreeg GFC wat meer controle en na een half uur scoorde Luc Stappers uit een corner. Vlak voor rust schoof Willem Breukers zelfs de 0-2 binnen.
Ook na rust bleef het spel matig. SVEB kwam na 10 minuten op 1-2. Het leek weer spannend te worden, maar een handsbal betekende een strafschop voor GFC'33. Bram Martijn schoot die onberispelijk binnen: 1-3. GFC had kansen op meer, maar die werden niet verzilverd. In blessuretijd liep Luc Stappers de bal nog ongelukkig in eigen doel, maar daar bleef het bij. Een belangrijke maar moeizame zege. Volgende week thuis de laatste wedstrijd tegen Oostrum. Een punt is voldoende voor de nacompetitie en de 2e plek die recht geeft op twee thuiswedstrijden in de strijd om promotie. En als er verloren zou worden? Dan kan alleen een Spanje-Malta scenario van Arcen nog roet in het eten gooien....