4e klasse G

20 oktober 2019 14:30

T.J.M. (Theo) Kersten

Onbekend

Het eerste elftal van GFC'33 leed vandaag een gevoelige nederlaag tegen DEV-Arcen: 0-3.
De speelwijze van DEV-Arcen was vooraf bekend: een soort handbalverdediging met vijf man achterin en nog twee teruggetrokken middenvelders. En voorin twee snelle aanvallers die rennen op lange ballen. GFC'33 trainer René Peters besloot zijn team hierop aan te passen met veel aanvallend ingestelde spelers en maar drie verdedigers. Dat pakte helaas minder goed uit en DEV-Arcen maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Te vaak had GFC'33 te veel mensen voor de bal en dan is elk balverlies bij snelle aanvallers dodelijk. Nadat GFC'33 na vijf minuten de paal raakte, werd DEV-Arcen twee keer in het zadel geholpen door een slippartij op het natte gras en een verkeerde inspeelpass. Dat leverde twee doelpunten op voor de rust: 0-2. In de tweede helft probeerde GFC'33 het tij te keren maar leek machteloos. Na rood voor Thei Breukers voor een onbesuisde tackle was het verzet helemaal gebroken. DEV-Arcen scoorde nog de 0-3 en duwde GFC'33 verder de onderste regionen in.