6e klasse 4

4 oktober 2020 10:30

Onbekend

Geen publiek en geen zon, maar wel winst en onze eigen trainer naast de lijn!

Door de nieuwe coronamaatregelen werd er besloten dat er geen publiek meer aanwezig mocht zijn. Dit geldt dus ook voor de geblesseerde speelsters. Dit betekende dat rollen zouden worden omgedraaid. Deze wedstrijd zou Theo de afwezige speelsters op de hoogte houden via de telefoon.

De wedstijd begon en United had meteen de overhand. Na een ongeveer 10 minuten brachten zij de stand op 0-1. Niet veel later wist United weer de goal te vinden en bracht de stand op 0-2. Was het nou wind tegen, of de trainer die terug was van vakantie?

Gelukkig konden we beide oorzaken uitsluiten en was het gewoon een minder goed begin voor GFC. 4 minuten later bracht Jip namelijk de stand op 1-2. United was het niet eens met deze tegengoal en scoorde snel de 1-3. Maar dan kennen ze de speelsters van GFC nog niet. Die geven niet zomaar op. Kim liet dit zien door de 2-3 te maken.

Ondertussen was het op de app zeer stressvol. Door een foutje van de verslaggever van deze wedstrijd was het ineens 2-1. Iedereen die vanuit de app de wedstrijd volgde snapte er niets meer van. Na 18 minuten vol spanning kregen ze via de app weer een update: “Tweede helft 8 minuten bezig, al 3 goede kansen maar hij wil er nog niet in”. Dit was in dit geval een zeer positieve boodschap maar wat was nou de stand?

Na 10 minuten wist Stans de stand te brengen op 3-3. Het beloofde dus nog een spannende wedstrijd te worden. Hoe zwak GFC aan de 1e helft begon, zo sterk begonnen ze aan de 2e helft. Opluchting voor de dames die thuis zaten en dit via de app te horen kregen.

Noa wist uiteindelijk de eerste voorsprong voor GFC te pakken in deze wedstrijd, 4-3. GFC had nog steeds de overhand maar miste veel kansen. Op de paal, in de handen van de keeper; laten we zeggen: de bal wilde niet meer in het doel. Op een gegeven moment begon het te regenen. United werd weer iets sterker. Inmiddels kregen de dames thuis live update van Paul Verbong. Hierdoor kon Theo zich weer 100% focussen op de wedstrijd en niet op zijn telefoon.

Met nog 8 minuten te spelen, was de stand 4-3 voor GFC. De spanning was om te snijden in de app van GFC’33 VR1. Alsof ze het op het veld voelde, want Noa scoorde de 5-3 waardoor we thuis langzaam al de vlaggetjes aan het ophangen waren en de spanning overging in vreugde. Als klap op de vuurpijl maakte Sandra nog een wereld sliding. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal en blijven de dames van GFC’33 nog ongeslagen in deze bijzondere competitie 2020-2021.

De speelsters van GFC’33 VR1 hebben niet veel tijd om uit te rusten, want aankomende dinsdag 6 oktober staat de volgende wedstrijd weer op het programma. De bekerwedstrijd: ST MDOC VR2 – GFC’33 VR1

Aanvang wedstrijd: 20:00 uur