Gelijkspel voor de dames van GFC'33 na een zwaarbevochten wedstrijd.

Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

Met de zon hoog aan de hemel, boven ons mooie dorp Grubbenvorst, beloofde het een zweet wedstrijd te worden. De eerste thuiswedstrijd van GFC’33 VR1. Dit keer had iedereen de voetbalschoenen bij zich en kon de 2e bekerwedstrijd om 10.30 uur van start gaan.

De wedstrijd begon en al snel bleek dat we iets harder moesten rennen dan vorige week. Al gauw kwamen de zweetdruppels, die van de warming-up net opgedroogd waren, weer tevoorschijn. De tegenstanders waren in het begin de betere ploeg. Dat bleek in de 12e minuut toen het eerste doelpunt van de wedstrijd viel. 0-1 voor MDOC. Alles was nog mogelijk; vorige wedstrijd kwamen we namelijk ook eerst op een 1-0 achterstand. Helaas wist GFC het tij nog niet te keren. In de 17e minuut scoorde MDOC de 0-2. Na een ongelukkig duel was er even paniek. De brancard moest erbij worden gehaald. De tegenstander had veel last van de enkel (enkelbanden ingescheurd) en werd het veld afgedragen. Namens alle dames van GFC VR1 wensen wij haar veel sterkte met het herstel!

De wedstrijd werd vervolgd. Het waren een paar zware minuten voor de rust. We bleven vechten maar een doelpunt zat er nog niet in. Moniek liet nog een paar mooie reddingen zien. En daar was dan het fluitsignaal; rust. Na de teambespreking en het bekertje ranja, weer terug het veld op. Onze grensrechter Wiel kwam er op het aller laatste moment achter dat we weer gingen beginnen. Wielke toch; in draf, uiteraard pratend en een lach op zijn gezicht, het veld over en snel weer LANGS de lijn. De 2e helft kon gaan beginnen.

De wedstrijd was nog geen 5 minuten bezig en daar viel het 3e doelpunt van de wedstrijd; 0-3 in het voordeel van MDOC. Kom op die witte! GFC kwam wat beter in de wedstrijd. Toen Kim uiteindelijk de bal kreeg, draaide en de bal voor de juiste voet had, scoorde ze het eerste doelpunt voor GFC; 1-3. GFC kreeg weer hoop! In de 67e minuut kregen we een vrije trap. Deze hebben we vrijdag nog op de training geoefend. Dat was te zien toen Kaiya de bal mooi in het doel schoot; 2-3!

Hier en daar waren er wat pijntjes. Een bal in het gezicht, een valpartij, maar niets hield ons nog tegen. Het laatste doelpunt was nog niet gevallen! Sommige kregen nog wat extra energie, terwijl de tegenstanders het wat moeilijker kregen. Doordat we iets meer druk aan het zetten waren, kregen we uiteindelijk een corner. Aan Kaiya de eer om de corner te nemen. Kaiya schoot richting de goal waar Kim te vinden was. Kim kreeg de bal voor de voeten, en boem; 3-3! Zo zie je maar weer dat een wedstrijd nog alle kanten op kan gaan. Conditioneel werd het zwaar, maar onze trainer Theo bleef ons tot het laatste fluitsignaal ondersteunen.

Eindstand: 3-3. Trots zijn we; teruggevochten tot de laatste minuut.

Deze wedstrijd stond er ook weer wat meer publiek langs de lijn om GFC aan te moedigen.
Hopelijk zien we jullie woensdag ook weer, want dan staat de volgende wedstrijd alweer op het programma:
Woensdag 22 september 20:00 uur GFC’33 VR1 vs ST SVEB/Sporting S.T. VR1.