Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

We hebben er lang op moeten wachten, maar vandaag was het eindelijk weer zover; een voetbalwedstrijd! 3 weken lang hebben we geen wedstrijd gespeeld. In de tussentijd hebben we “hard” getraind en was er de mogelijkheid om nog naar de kapper te gaan voor de jaarlijkse teamfoto die vandaag gemaakt werd. Gelukkig stond het herfstzonnetje weer hoog aan de hemel. Voor de supporters was het daarom plezierig om langs de lijn te staan.

Met de warming-up moesten een paar nog de kater verwerken. Het ging allemaal wat moeizaam en stroef. Toen er ook nog eens een heel leger aan tegenstanders aan kwam lopen, leek het een zware wedstrijd te worden.

Na de warming-up hadden we teambespreking. Na een korte uitleg over hoe het moesten gaan aanpakken kregen we nog even een paar “mooie zinnen” te horen, namelijk; “Als jullie net zo voetballen in de wedstrijd als met de warming-up dan wordt het een hele zware wedstrijd”. En: “Het zal een moeilijke wedstrijd worden”. De gezichtsuitdrukkingen van de trainer waren nogal van “we zullen wel zien wat het gaat worden”.

De wedstrijd begon en meteen kwam RKSVN in de aanval. Tandje erbij dus voor de dames van GFC. GFC werd sterker en dat bleek in de 11e minuut toen Inge de 1-0 scoorde. Blije gezichten aan de kant van GFC. GFC bleef sterk in de wedstrijd en was veel op de helft van de tegenstander aan het voetballen. Het bleef een spannende voetbalwedstrijd waarbij combinaties gemaakt werden die we de vorige wedstrijd gemist hebben. Voor de supporters was het dan ook een leuke wedstrijd om te zien. Na 45 minuten voetballen gingen we de rust in met een 1-0 voorsprong.

De trainer was trots. We waren niet goed bezig maar ook niet slecht. Met nog 45 minuten op de klok waren we er nog lang niet. Weer kwam de gezichtsuitdrukking van “we zullen wel zien wat het gaat worden”. Dit keer met iets meer vertrouwen erbij.

De 2e helft begon en RKSVN was iets sterker geworden. GFC moest weer even inkomen. Onze Kim speelde niet haar beste wedstrijd maar liet in de 68e minuut toch even zien hoe je een goal moet maken, een 2-0 voorsprong voor GFC. Nog meer blije gezichten aan de kant van GFC. RKSVN wisselde veel van posities waardoor GFC scherp moest blijven. Door goede communicatie op het veld, wisten de speelsters van GFC de voorsprong in handen te houden.

Zo zie je toch maar weer dat het alle kanten op kan gaan. Slechte warming up, 3 weken geen wedstrijd gehad, de 3e helft zaterdagavond al gehad en een heel leger aan tegenstanders maar GFC VR1 wint de wedstrijd met 2-0! Wie had dat gedacht? De trainer in ieder geval niet. 😊 Trots mogen we zijn op ons elftal. Nog steeds veel werk aan de winkel maar we hebben vandaag laten zien dat we nog wel iets kunnen op de zondagmorgen.

We kijken uit naar de volgende wedstrijd: Zondag 7 november om 10.00 uur ST Sparta ‘18/Melderslo VR2 vs GFC’33 VR1.