1e klasse 05

23 februari 2022 20:00

R. Bours

Sportpark 't Ven

Woensdagavond maakte het vlaggenschip van de jeugd zich op voor de derde wedstrijd in de tweede seizoenshelft. Nadat er twee keer nipt was gewonnen in de laatste fase van de wedstrijd, wilde de ploeg van Danny Pala niets liever dan ook de derde wedstrijd van het seizoen winnen.

Op een mooi complex in Kelpen-Oler begon de wedstrijd en trapte GFC af. Vanaf het begin waren de intenties van de tegenploeg duidelijk. GFC mocht rustig opbouwen, maar als GFC de middellijn overstak werd er meteen druk gezet. Hier wist GFC bij vlagen goed onderuit te spelen, waardoor DFO geen grip op de wedstrijd kreeg. In balbezit wist de verdediging van de tegenstander ook niet goed wat te doen, en werd veelal de lange bal gespeeld. Na tien minuten kwam Sonni Hermkes met veel ruimte door aan de linkerkant. De keeper kwam uit en wist de bal niet de raken. Daarentegen raakte hij de speler wel. Dit resulteerde niet in een kaart of een penalty, maar de keeper haakte wel geblesseerd af. Een speler van DFO moest op goal gaan staan.

De druk van GFC bleef aanhouden, maar de eerste grote kans van DFO werd fataal. De spits van de tegenstander passeerde op de achterlijn een aantal verdedigers en wist ook doelman Devin Coenders te kloppen, 1-0. Na de 1-0 liet GFC zich niet van de wijs brengen. Er werden een aantal grote kansen gecreëerd, onder andere uit corners. Na 40 minuten viel dan de terechte 1-1. Een lange bal vanuit de verdediging werd door Sonni Hermkes goed verwerkt. Hij gaf de bal voor en via de keeper, die overigens een prima wedstrijd keepte, kwam de bal voor de voeten van Job Verhofstad die raak schoot.

Na de rust was GFC erop gebrand om meteen uit te lopen. Binnen vijf minuten kon dat plan de prullenbak in. DFO wist de bal van een middenvelder af te pakken en in de counter werd er gescoord, 2-1. Na de 2-1 bleef de tegenstander op de lange bal spelen en probeerde de formatie van Danny Pala er voetballend uit te komen. Dit lukte vrij aardig, want de kansen stapelde zich op. Met een goede actie versierde Sonni Hermkes in minuut 60 een penalty. Deze werd zacht, maar precies in de linkerbovenhoek geschoten, 2-2. GFC voerde de druk steeds meer op, maar de ingevallen keeper van DFO hield veel ballen tegen. In minuut 75 kwam een lange bal van Devin Coenders terecht bij Job Verhofstad. Een stift liet de uitgekomen keeper dit keer kansloos, 2-3

De buit was nog niet binnen, want In de laatste tien minuten van de wedstrijd ging DFO steeds meer vooruit spelen. Er werden veel ballen richting de zestien gegeven, met resultaat. In minuut 85 werd een voorzet van de tegenstander niet goed verwerkt. Devin Coenders liet een bal los, waardoor de spits van de tegenstander de bal voor een lege goal kon inschieten, 3-3. Met nog vijf minuten op de klok moest GFC nog alle zeilen bij zetten om een goed resultaat te behalen. Robin Mom, die op de rechtsback positie terechtkwam na blessureleed, speelde de bal richting Niels Peeters die op zijn beurt Juul Peeters aanspeelde. Met wat geluk in de rebound werd de beslissende 3-4 gescoord. Wederom weet de ploeg van Danny Pala op het laatste moment de wedstrijd te beslissen in het voordeel van GFC.

MOTM: Job Verhofstad