Mert Bos schiet in de 92ste minuut JO19-1 naar de overwinning

Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

Nadat er vorige week een zwaarbevochten overwinning was behaald tegen Rood Wit, wilde GFC vandaag deze lijn doortrekken. Met een vrij fitte selectie stonden de mannen om half drie klaar om ook de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen.

Na het eerste fluitsignaal waren de intenties van SC Leeuwen meteen duidelijk. Met veel druk naar voren proberen ze hoog op het veld de bal te veroveren. GFC kwam niet in de problemen en wist veelal onder de druk uit te voetballen. Dit resulteerde meteen tot een grote kans, maar Robin Mom schoot tevergeefs op de paal. Drie minuten later kopte Willem van Veen net naast uit een hoekschop.

In de eerste helft had SC Leeuwen de wind mee. De tactiek was dan ook om lange ballen te spelen in de hoop dat deze achter de verdediging zou vallen. Dit lukte vrij aardig, want een inschattingsfout bij de verdediging van GFC zorgde ervoor dat de spits van de tegenstander na dertien minuten recht op de goal kon aflopen en kon scoren, 0-1. Deze klap leek GFC niet goed te kunnen verwerken, want het veldspel werd met de minuut slechter. Er werden veel ballen ingeleverd bij de tegenstander die er vervolgens ook niet zoveel mee deden. Het slechte spel kwam de kansen niet ten goede. Er werd zelden op goal geschoten en het bal bevond zich vaak rond de middencirkel. In de 40ste minuut kreeg GFC nog een grote kans om de stand gelijk te trekken, maar een vrije trap op achttien meter van de goal werd langs geschoten door Pim Benders.

De tweede helft had GFC de wind mee. Vanaf minuut 46 wilde GFC beter spel laten zien en na 50 seconden was het raak. Een diepe bal van Juul Peeters werd op waarde geschat door Job Verhofstad die de bal langs de keeper schoot, 1-1. Hoewel het spel van GFC slordig bleef, kwamen ze steeds beter in de wedstrijd. Zeker toen de spits van SC Leeuwen met geel van het veld moest, wegens commentaar op de wedstrijdleiding. Met tien man moest de tegenstander extra gas geven wat resulteerde in veel blessures. Vanaf minuut 60 kregen veel spelers last van kramp en werd er veel gewisseld. Het spel lag vaak stil. Dit was niet in het voordeel van GFC, die de druk wilde opvoeren en het betere van het spel hadden. De ploeg van Danny Pala liet zich echter niet kennen en bleef vol voor de overwinning gaan. De druk hield aan en in minuut 92 was het eindelijk raak. Een bal van Juul Peeters belandde voor de voeten van Mert Bos die hier wel raad mee wist. Hij schoot tot opluchting van de ploeg de bal in het net, 2-1.

Mede dankzij de blessures van de tegenstander wisten ze niets meer te creëren in de resterende vijftien(!) minuten blessuretijd. In de counter wist GFC nog gevaarlijk te worden, maar een aantal grote kansen werden niet benut.

MOTM: Dion Coort