5995PH
KESSEL LB
tel. 077-4621833

Vandaag mochten de dames van GFC naar Kessel. Het was een vroege ochtend, 08.30 uur verzamelen bij GFC. Eenmaal aangekomen in Kessel hadden we dan ook nog de hele parkeerplaats voor ons zelf. Na het omkleden volgde de warming-up. Zoals altijd met een muziekje op de achtergrond en op ons gemak over het veld hobbelen. Na de bespreking stonden de dames van GFC al vroeg op het veld om te mogen starten.

Het fluitsignaal klonk en Kessel zette meteen druk. GFC moest even de aap uit de boom kijken, (misschien door ze zenuwen aan de zijde van GFC), maar wist een echt schot op doel van Kessel te voorkomen. GFC was meteen in de wedstrijd en zo ontstonden er hier en daar mooie combinaties. Het spel was meteen omgedraaid. GFC kreeg de overhand en in de 6e minuut wilde Inge de bal voorzette aan Jip, maar schoot (per ongeluk) in het doel. 0-1 voor de dames van GFC! Het was een vroeg doelpunt aan de zijde van GFC. Dat smaakt naar meer. GFC bleef goede combinaties maken, waardoor ze gevaarlijk bleven. Toen Theo na een half uur wilde wisselen, had de scheids dit echter nog niet begrepen. Ohoww, gelukkig mocht er uiteindelijk toch gewisseld worden. GFC wist na serieuze kansen op goal niet te scoren. Kessel daarentegen ook niet. Kaiya wist nog een keer de bal net op tijd weg te schieten voordat hij de goal in rolde. Tijd voor rust.

In de rust kregen we te horen dat het best redelijk ging. Dat vonden de dames zelf ook wel. Er waren genoeg kansen. Helaas werden ze nog niet benut. Na een korte bespreking kon de tweede helft gaan beginnen.

De trainer van Kessel was overal goed te horen. Eigenlijk te goed te horen. Maar Kessel wist gelukkig nog steeds niet het doel te vinden. GFC kwam zo nu en dan bij het doel van Kessel, maar nog een doelpunt kwam er niet van. Toen Kessel iets gevaarlijker werd, wist Lieke nog een doelpunt voor Kessel te voorkomen. Op het laatst van de wedstrijd moest GFC de deur dicht houden. Dit lukte vrij aardig waardoor de eindstand 0-1 voor GFC bleef. Het bleef echter wel spannend tot de laatste minuut. GFC had zich wat meer mogen belonen. Volgende week krijgen beide teams een nieuwe kans. Dan komt Kessel namelijk naar GFC.

Zondag 8 mei 10.30 uur GFC’33 VR1 vs Vv Kessel VR1. Tot dan!