GFC'33 verliest van DEV-Arcen en van de scheidsrechter

4e klasse G

20 april 2019 18:00

R. (Rob) Steffanie

Onbekend

De emoties liepen hoog op vanmiddag op sportpark D'n Haspel. GFC'33 trof directe achtervolger DEV-Arcen en het werd een wedstrijd waar alles in zat. GFC'33 miste diverse basisspelers en kon moeilijk in zijn spel komen. Na 10 minuten verslikte Wouter van Denzen zich in de bal, viel op dezelfde bal en maakte vervolgens hands. DEV-Arcen benutte de toegekende strafschop. Niet onbelangrijk, de scheids strafte dubbel en gaf ook nog geel. GFC'33 kreeg wel enkele kansen, maar al te best was het spel niet. Vlak voor rust voerde DEV-Arcen de score op naar 0-2 via een vlijmscherpe counter. GFC'33 zette na rust wat om en dat betaalde zich uit. Via een uitstekend spelende Thei Breukers werd het al snel 1-2 en de paal hield hem zelfs van 2-2 af. Die viel even later wel. Thei Breukers soleerde door de verdediging, zette scherp voor en Joost Relouw schoof de gelijkmaker binnen. Arcen was de weg kwijt en een kwartier voor tijd tikte Jasper van der Weegen een kopbal van Sander Heijnens binnen: 3-2. De buit leek binnen, maar daar dacht Arcen anders over en daarbij kregen ze opzichtig hulp van de scheidsrechter. Eerst een corner die er geen was, direct daaropvolgend een vrije trap, tweede geel voor praten en dus rood voor Wouter van Denzen en een prachtig schot in de kruising: 3-3 en nog vijf minuten te spelen. Iedereen leek daar vrede mee te hebben, maar de scheidsrechter wilde blijkbaar een winnaar en koos de kleur geel-groen. Hij liet maar liefst 8 minuten naspelen en in die 8e minuut gaf hij DEV-Arcen een penalty nadat hun aanvaller tegen GFC'33-verdediger Faas Boers op liep. Volstrekt belachelijk, maar het werd wel 3-4 in de 98e minuut. En dus drie punten voor DEV-Arcen en boze gezichten bij GFC'33.