5853AB
SIEBENGEWALD
tel. 0485-441335

Op deze frisse ochtend waren vandaag de dames van Maasduinen aan de beurt. We mochten weer een lange reis maken naar het ohzo mooie Siebengewald, langs het Schnitzelhaus en de 2 Brüder. We begonnen met goede moed aan de warming-up met een lekker muziekje. De buurt was hier echter niet van gediend om half 11 in de ochtend en dus ging de muziek, maar weer uit. Vandaag hadden we wel de luxe van welgeteld 4 wissels en kon het dus zeker niet daaraan liggen.

Stipt om 11:00 gaf de scheids het fluitsignaal om te beginnen. Helaas zat GFC de eerste paar minuten niet helemaal lekker in het spel. We lieten veel onze mannetjes lopen en moesten nog op zoek naar de posities. Hierdoor kreeg Maasduinen al snel een aantal kansen. In de 11e minuut ging er helaas dan ook eentje in, 1-0. GFC moest een tandje bij zetten en ook meer gaan aanbieden zonder de bal. In de 16e minuut rende Jip weer eens met volle snelheid haar man voorbij en maakte ze zo de 1-1! Dit moesten we door zetten. Toch merkten we al snel dat Maasduinen ons er veel uitliep en het moeilijk te belopen was op het middenveld. In de 32e minuut maakte Maasduinen dan ook de 2-1. GFC maakte veel onnodige foutjes waardoor we veel balverlies hadden. Maasduinen had sterke corners en wisten ook erg handig deze te krijgen. Helaas maakte ze net voor de rust ook nog de 3-1.

In de rust waren we het allemaal eens dat het anders moest. Trainer Theo was begonnen met een 4-3-3 opstelling, maar we voelde ons toch fijner bij onze 4-4-2 opstelling, dit hebben we dan ook aangepast en met een positieve instelling gingen we weer het veld op, want het was nog zeker niet verloren.

De tweede helft begon en GFC liet zichzelf van de betere kant zien. We maakten meer combinaties en minder foutjes. Jip maakte in de 58e minuut een goede actie langs de lijn en legde de bal strak voor de goal waardoor Maloe hem keihard in kon schieten 3-2! Het kon nog, de dames van GFC wilde door. Maasduinen begon iets in te zakken, waardoor we meer ruimte kregen om te voetballen. Maar Maasduinen was zeker niet ongevaarlijk en kwamen er vaak goed uit bij de omschakeling. De tegenstander begon af en toe wat lomper te voetballen waardoor we een vrije trap mee kregen. Kaiya nam de vrije trap perfect maar helaas op de lat! Malou wist er net niet meer goed bij te komen waardoor de stand bij 3-2 bleef. GFC probeerde in de laatste 10 minuten nog alles te geven om er een goaltje bij te maken. Maasduinen was echter ook nog niet uitgespeeld en kwam er op een counter met snelheid uit waardoor ze op het einde nog de 4-2 maakte.

Helaas konden de dames van GFC vandaag niet winnen. We maakten te veel foutjes en kwamen eigenlijk in de tweede helft pas echt goed in het spel. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen, dan spelen we om 11:00 thuis tegen ST SV Oostrum/SVOC'01 VR1, tot dan!