Hegelsom 4 (zon)

6e klasse 22

11 oktober 2020 11:00

Onbekend

Het moment van de week was eindelijk weer daar, de zondag was weer aangebroken. Hoogste tijd dus voor de Vedettes van ’t derd om de kicksen weer aan te trekken en de wei in te gaan. Bij gebrek aan een kantine werd er netjes in het kleedlokaal verzameld waar de heren op hun elfendertigste zich gingen omkleden en voorbereiden op de warming up. Grote afwezige om klokslag 10:00u was Emir, waardoor hij de welbekende plek naast trainer Otto op de bank kreeg gedurende 75 minuten. Na 3 wedstrijden op rij in de basis te hebben mogen staan moest Svennie deze week plaats nemen op de bank en was het Mark die bij de aftrap op de lijn stond. Wie nog meer na enkele tijd afwezigheid bij de aftrap binnen de lijnen stond was onze Lei. Zou hij dan vandaag eindelijk van de hatelijk 0 af kunnen komen?

Slechts 8 minuten hadden de heren in het wit nodig om het doel te vinden. Frens nam de kritische noot uit het verslag van vorige week blijkbaar zeer persoonlijk of de goals in Grubbenvorst zijn gewoon groter, wie weet. Hij benutte in ieder geval zijn snelheid, kwam 1 op 1 met de keeper van Hegga en tikte de bal er keurig in de lange hoek in, 1-0. Het was Paultje die deze week de taak van mediaman op zich nam gedurende de eerste helft. Echter, gaf Frens hem niet de tijd om onze supporters op de hoogte te brengen van het eerste doelpunt. Frens flitste slechts 3 minuten later alweer tussen de verdediging van Hegga door, kwam wederom 1 op 1 en ook nu faalde hij niet, 2-0.

Je zou nu denken dat de verdediging uit Hegelsom inmiddels door zou hebben dat Frens er sprintjes uit kon persen waar zelfs The Gimp niet aan kon tippen. Het tegendeel werd 10 minuten later duidelijk. Frens jaagde ook de 3-0 tegen de touwen en is zo alweer de tweede in het team met een hattrick op zijn naam. Hierna volgde er wat miscommunicatie bij de verdedigers in het wit, zodoende kon de spits van Hegelsom de bal over Mark wippen en stond het ineens 3-1. Frens besloot dat de vreugde van Hegelsom na 3 minuten wel lang genoeg geduurd had en tikte de 4-1 achter de keepert van Hegga. Slechts 4 minuten later werd het 5-1 en wederom was onze Frens die het doel wist te vinden. Hiermee bevindt Frens zich ook weer in de bovenste regionen van het topscorerslijstje. Zonde dat Kramp Coenders nou net deze les in 1 op 1 kansen benutten van Frens moest missen.

Vlak voor rust mocht Kevin nog aanleggen voor een vrije trap op een uitstekende positie. Terwijl Kevin zich positioneerde achter de bal kwam Otto met een korte anekdote over Kevin en vrije trappen nemen vanuit een kansrijke positie. Deze luidde als volgt: “Als hij ‘m goed raakt vanuit die plek gaat de bal er zeker in, als hij de bal slecht raakt gaat de bal er ver naast, maar Kevin kennende gaat hij ‘m slecht raken”. Otto had er kort gezegd weinig vertrouwen in en dit bleek niet geheel onterecht, Kevin schoot de bal vol in de eenmans muur en zodoende bleef 5-1 de stand tot aan de rust.

Tijdens de rust werd er slechts een wissel gedaan door Otto, Mark ging uit voorzorg naar de kant en Sven mocht plaats nemen onder de lat. De Vedettes uit Grubbenvorst kwamen nogal slapjes uit de rust, er werd een flinke portie gas terug genomen. Hegelsom daarentegen leek wel thee met peper erin gehad te hebben tijdens de rust. Ze waren feller in de duels en creëerden zelfs enkele kansen. Gelukkig deed Sven gewoon zijn taak en slaagde Hegelsom er niet in om te scoren. De mannen van GFC wisten maar weinig kansen te produceren. Toch was daar ineens uit het niets onze Lei. Wie? Ja u leest het goed, Lei. Hij schoot de bal tegen de touwen om er 6-1 van te maken, althans dat was het idee. De grens van Hegga gunde het onze Lei echter niet en vlagde voor buitenspel, scheids Johan sloot zich hier bij aan en zodoende stond Lei nog altijd op die hatelijke 0. Gelukkig voor Lei kwam daar ineens uit het niets een fien belke van Fiene de 16 meter van Hegga in zoeven. Alsof het niets was kopte Lei hem tegen de touwen en scoorde zo alsnog zijn eerste doelpunt van het seizoen, eindelijk. Zodoende werd het 6-1, tevens ook de eindstand. Wederom iets wat eruit ziet als een prima uitslag al hadden de mannen in het wit er ook deze pot gerust een aantal meer in mogen prikken.

Met zijn 5 doelpunten werd Frens verkozen tot Man of the Match. Hij leverde een grote bijdrage aan de winst van vandaag. En dan, de belangrijkste titel van elke wedstrijd, Greek van de week, wie gaat hem in de wacht slepen? Voor de trouwe fans die ons ook op Instagram volgen werd er een quiz op het verhaal geplaatst wie hem deze week verdiende. Helaas voor Milou zal zij de titel Greek van de week niet prolongeren, al snappen wij als team dat het succes van vorige week naar meer smaakt voor haar. Volgende wedstrijd nieuwe ronde, nieuwe kansen zullen we dan maar zeggen. Maar wie wint hem dan wel deze week? Deze week zijn er zelfs 2 gelukkigen, Britt en Kevin namelijk, gefeliciteerd met het behalen van deze eer. Dat zijn nog eens couplegoals lijkt ons als team.

Volgende week hebben de Vedettes een weekje rust. Op zondag 25 oktober keren de heren terug op de grasmat tegen HBSV 7. Wij zullen in de tussentijd een schietgebedje doen dat tegen die tijd de maatregels versoepelt zijn en wij jullie als supporters weer mogen verwelkomen langs de lijn. Maar voor nu houdoe en bedankt voor het lezen!