Middagwedstrijd zorgt voor zevenklapper bij GFC'33 2

Middagwedstrijd zorgt voor zevenklapper bij GFC'33 2

GFC'33 2 (zon)

7 - 0

VCH 2 (zon)

Competitie

5e klasse 11

Datum

4 oktober 2020 12:00

Accommodatie

Sportpark Den Haspel
Ericaplein 50
5971 GC
Grubbenvorst
tel. 077-3661888

Wederom een overwinning voor GFC'33 2. Na een weekje rust, we waren mentaal nog niet klaar voor uitwedstrijden om half 10, dat moment hebben we nog even uit kunnen stellen, mocht GFC 2 de wei in voor competitiewedstrijd 2. Daarbij werd, na een lastige eerste helft, redelijk eenvoudig van VCH gewonnen, de score liep uiteindelijk op naar 7-0.
Daar zag het niet naar uit in de eerste helft. VCH was beter dan de competitiestand deed vermoeden, en maakte het ons lastig door fel druk te zetten. Daar hadden we dikwijls moeite mee, met name onze kipfitte rechtsback leverde nog wel eens een balletje in, maar dat viel hem niet te verwijten, hij had zulke kleine oogjes dat het verschil tussen een VCH-tenue en GFC-tenue amper waarneembaar zal zijn geweest.
Tevens hadden we het lastig met de twaalfde man van VCH. Publiek? Dat mag natuurlijk niet, maar de grensrechter van VCH was ook erg ijverig. Hij had het meermaals bij het rechte eind, maar af en toe rees er ook twijfel bij onze erg enthousiaste, fel meelopende scheidsrechter, die in allerijl nog werd gevonden. Het is een hele prestatie dat fotograaf Koentje de scheidsrechter vast heeft kunnen leggen terwijl hij stilstond. Na een keer of 10 buitenspel was de maat vol, de scheidsrechter liet doorgaan, en Jop, net ingevallen voor Mike, tekende 1-0 aan. Vlak voor rust werd het ook 2-0, een schitterende combinatie van Ivo en met name Bram leek in schoonheid te sterven, echter vond de VCH-verdediger het zo’n mooie combinatie dat hij de bal zomaar aan Bram teruggaf. Daar wist Bram wel raad mee, 2-0 was de ruststand.
Na de rust, met nog eens 4 verse wissels, liepen we snel verder weg. Doelman Etienne gaf de bal een flinke lel naar voren, dat kon VCH niet handelen, Ivo tekende koelbloedig 3-0 aan.
De mooiste was van Sebas, een van zijn vele rushes werd bekroond met een schitterende goal, met links liet hij de rechterkruising beven: 4-0. Daarna gingen de sluizen achterin helemaal open bij VCH, Jop maakte na een mooie, snelle counter de vijfde, waarna Bram met de 6-0 (open doel) en 7-0 (pingel) de allereerste hattrick uit zijn voetbalcarrière aantekende. De jacht op de GFC-topscorerstitel is dus geopend door Ivo, Jop en Bram, het mag ons natuurlijk niet gebeuren dat andere teams er met die titel vandoor gaan. Nu hopen dat de rest van ons spitsengilde ook nog volgt.
Rest mij nog de invalscheidsrechter te bedanken voor zijn opofferingsgezindheid, wat zouden we toch zonder leider/manusje-van-alles Jules moeten..... 

1.png

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!