GFC'33 VR1 (zon)

6e klasse 4

11 oktober 2020 10:00

Onbekend

De wekker ging vroeg af voor de dames van GFC. 08.40 uur verzamelen en om 10.00 uur voetballen, uit in Lomm. De een fitter als de ander, maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen wilde vandaag winnen. Zoals iedere wedstrijd: muziekje aan, warming-up en voorbereiden op de wedstrijd. Afgelopen dinsdag speelde de dames van Lomm ook al tegen de dames van Grubbenvorst voor de beker. Deze wedstrijd was in het voordeel van Lomm. GFC wilde dat vandaag rechtzetten. En met resultaat.

De wedstrijd begon en GFC liet meteen beter spel zien dan afgelopen dinsdag. Het ging tegen elkaar op en GFC had op een gegeven moment de overhand. Vanuit een afstand schoot Kim de bal op doel, en raak: 0-1 voor GFC. Lomm was vooralsnog niet gevaarlijk geweest. Na een leuke 1e helft werd het rust.

Naast de lijn was het fris. Een lekker warm theetje was dus welkom. Toen de speelsters van GFC de thee op hadden en de bespreking klaar was, begon de 2e helft.

GFC begon minder sterk aan de 2e helft. Na 3 minuten spelen scoorde Lomm en bracht de stand op 1-1. De spanning was om te snijden, want Lomm kreeg de overhand. Het was een gevecht op het veld. Als GFC nog wilde winnen, dan moest er wat anders gebeuren. En dat gebeurde. Na lange tijd minder spel, wist GFC het tij te keren. Er ontstonden weer combinaties en de bal kwam weer beter in de voeten aan. En zo werd de bal mooi klaargelegd voor Lieke. Ze scoorde de 1-2. Opluchting. Lieke oogde blij na haar doelpunt, net als de rest  van het team. Aangezien Lomm het hoofd nog niet liet zakken, wist GFC toch weer het doel te vinden. Wederom Kim. Met een boog over de keeper heen belandde de bal in het doel. Blijdschap bij de speelsters en staf van GFC. Met nog een paar minuten te spelen, wist GFC de wedstrijd met een goed resultaat uit te spelen. Eindstand: 1-3 winst voor GFC.

Dat betekend dat GFC’33 VR1 met 12 punten de koploper is in de competitie. Dat geeft veel vertrouwen voor de volgende wedstrijd:

Volgende week zondag, 18 oktober wederom een uitwedstrijd naar Brabant. ZSV VR3 (Deurne) – GFC’33 VR1 Aanvang wedstrijd: 10.00 uur