Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

De laatste overwinning voor GFC'33 dateerde van voor de coronatijd, vlak voor de 1e lockdown in maart 2020. Toen werd Hegelsom met 1-0 verslagen. Meer dan 1,5 jaar was het wachten op opnieuw 3 punten in de competitie.

Maar vandaag was het eindelijk zo ver. In een kletsnat Grubbenvorst begon GFC'33 eindelijk weer eens met bijna alle krachten aan boord. Helaas moest Willem Breukers na 15 minuten met weer een hamstringblessure het veld verlaten. Daarvoor was hij met zijn snelheid al drie keer kansrijk geweest. In zijn plaats kwam Mert Bos van JO19-1 in de ploeg, die een prima wedstrijd speelde.

Uit een snelle aanval scoorde Tom Geurts in de 23e minuut de 1-0. GFC'33 speelde compact, liet het spel aan de ploeg uit Tegelen, maar gaf nauwelijks kansen weg. In de stromende regen was het Luc Stappers die vlak voor rust de 2-0 aantekende.

Na de thee bleef TSC de ploeg met het meeste balbezit. Maar GFC'33 kreeg de beste kansen, met name via een continue sleurende Thei Breukers. Hij was het ook die vlak voor tijd de bevrijdende 3-0 binnenschoot. Daarmee hield Devin Coenders van JO19-1 de nul. Hij verving de nog geblesseerde Davy Wilmer en deed dat prima.