Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

Dat de dames van GFC op vrijdag er met de winst vandoor gaan is niet nieuw. Dit lukte namelijk al eerder. Maar voor deze wedstrijd hadden sommigen toch hun twijfels. De dames van GFC mochten het opnemen tegen ST Sparta '18/Melderslo VR2. Aangezien het een vrijdagavond was, zou het goed kunnen dat er ook een aantal van dames 1 meekwamen. En hoe lekker zou het zijn om de laatste wedstrijd winnend af te sluiten?

De temperatuur liep vrijdag op tot zo'n 24 graden Celsius. Benauwd was het dus zeker op de voetbalvelden. Uiteraard wel ideaal weer voor het publiek. Voor de warming-up werden de schoenen nog even vast getapet, aangezien bij veel dames de schoenen bijna het laatste loodje gelegd hebben (zie foto). Met de warming-up was het meteen kijken welke speelsters Sparta mee had genomen. Dat mocht de pret niet drukken, laatste wedstrijd; nog één keer knallen. Of zoals onze Kim zou zeggen: nog één keer de focus pakken.

Tijd voor de aftrap, met uiteraard Mat als onze scheidsrechter. GFC begon slordig aan de wedstrijd, maar wist Sparta geen kansen te geven. GFC creëerde ook nog geen gevaarlijke kansen. Het spel van GFC werd langzaam iets beter. Toen GFC de verdediging van Sparta wist te passeren, was een rustig tikje richting het doel voldoende voor Stans om GFC op een 1-0 voorsprong te zetten! Dat smaakt naar meer! Na zo'n 22,5 minuut voetballen kregen we een drinkpauze. Na een korte bespreking langs de lijn bleek dat GFC een beetje het tegenovergestelde aan het doen was van wat de trainer graag wilde zien. Maar desondanks wist GFC op voorsprong te staan. Terug de graasmat op waar beide ploegen streden voor de winst. De doelpogingen van GFC waren serieuzer dan die van Sparta, maar een 2e doelpunt bleef voorlopig nog uit.

Tijd voor rust. GFC bleef buiten op het veld voor de bespreking. Nog steeds speelde ze het tegenovergestelde. Eigenwijs is ook wijs, toch? Na een flink shotje pure ranja, die nog lang in de strot na te voelen was, ging de wedstrijd weer verder.

Ondanks dat het een flipperkast was aan de zijde van GFC, wisten ze op het juiste moment de verdediging weer te passeren. Dit keer was het Nina die zorgde dat er een 2-0 voorsprong op het scorebord kwam te staan. Blijdschap aan de zijde van GFC. GFC had door hoe ze de verdediging van Sparta konden passeren. Zo scoorde Inge enkele minuten later de 3-0. Wie had dat gedacht? 3-0 voor tegen Sparta op en vrijdagavond.

De laatste minuten van de wedstrijd werden steeds zwaarder. Sparta begon kansen te creëren. Na 2 serieuze doelpogingen van Sparta, wist Moniek, met twee wereldreddingen, de 0 te houden. Niet voor niets is zij uitgeroepen tot Man of the Match!

Toen uiteindelijk het laatste fluitsignaal klonk, was er uiteraard blijdschap aan de zijde van GFC! Dit laatste fluitsignaal, was tevens ook het allerlaatste fluitsignaal voor GFC speelster Didi. Zij gaat helaas het team verlaten. En aangezien Didi ook de verslagen heeft geschreven, betekent dit dat ze het stokje gaat overdragen. Aangezien Iris enkele keren heeft uitgeholpen, zal zij vanaf volgend seizoen de verslagen gaan schrijven. En dat betekent dat het team volgend jaar dus doorgaat! Didi gaat ons verlaten, maar het team krijgt er ook 2 nieuwe speelsters bij.

Graag willen wij namens het team uiteraard Theo bedanken voor dit seizoen als trainer van dames 1, ozze Wiel (die toch nog een jaar door wil gaan) voor zijn trouwe dienst naast de lijn als grensrechter, Mat Steegh voor iedere zondag onze wedstrijd te fluiten en natuurlijk onze supporters die ons afgelopen jaar aangemoedigd hebben langs de lijn. Graag zien we jullie volgend seizoen allemaal weer terug!

De dames van GFC hebben de laatste wedstrijd en natuurlijk de overwinning nog even gevierd in het Stammi (zie foto).